Bursa'da yapılan Kayapa Rahvan’da ilk kez kadınlar yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Bursada yapılan Kayapa Rahvan’da ilk kez kadınlar yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 10:59

Bursa'da yapılan Kayapa Rahvan’da ilk kez kadınlar yarıştı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)-TÜRKİYE'de ilk kez kadınlar özel kategorisine de yer verilen 25'inci Kayapa Rahvan At Yarışları nefes kesen görüntülere sahne oldu.
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği ve toplam 19 bin 500 lira para ödülünün dağıtıldığı yarışlarda kadınlarda Melike Özpınar, baş kategorisinde de Cengiz Cing birinci oldu.
25'inci Kayapa Rahvan At Yarışları’na Bursa, Balıkesir, Kütahya, İzmir ve Kocaeli’den toplam 143 at boy gösterdi. Ayrıca bu yıl Türkiye’de ilk kez rahvan at yarışlarında kadınlara özel kategori düzenlendi. Kadınlar özel kategorisinin yanı sıra, tozkoparan, deste, üçlü tay, dörtlü tay, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş olmak üzere toplam 9 kategoride düzenlenen yarışlar nefes kesti.
KADINLARA BÜYÜK DESTEK
Rahvanların tozu dumana kattığı yarışlar büyük heyecana sahne oldu. En büyük ilgi de kadınlar özel kategorisine gösterildi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey eşi Seden Bozbey ile birlikte kadın yarışçıları alkışlarla destekledi.
11 kadın jokeyin katıldığı kadınlar özel kategorisinde birinciliği Melike Özpınar, ikinciliği Sena Maral, üçüncülüğü de Gamze Yüce aldı.
Kadınlar kategorisinde dereceye girenlerin ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eşi Seden Bozbey verdi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!