Bursa’da İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da İsraile Mescid-i Aksa tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 16:27

Bursa’da İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Haberin Devamı

Enver Fatih TIKIR/ BURSA, (DHA)-  BURSA Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri İsrail'in Mescid-i Aksa'da cuma namazını yasaklamasını Ulu Camii önünde protesto etti.  Protesto eyleminde temsili İsrail bayrağı da yakıldı.
Aralarında İnsani Yardım Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, Türkiye, Birlik Vakfı, Müsiad, Ensar Vakfı, Memursen’in de yer aldığı 16 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından Cuma namazı sonrası Orhan Parkı’nda basın açıklaması düzenlendi.  Tekbirler ve sloganlarla İsrail'in son dönemdeki saldırılarını kınadı.
Katılımcılar adına açıklama yapan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, " 1967 yılından beri defalarca Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılınmasını engelleyen İsrail, Mescid'in tamamen ibadete kapatılarak kendi mabetlerini inşa etmek arzusundadır. Bu hedef doğrultusunda hukuksuz bir şekilde Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkaran İsrail, diğer taraftan Mescid-i Aksa ve Kudüs etrafında yaşayan Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırılarını da her geçen gün artırmaktadır. Kudüs'te yaşanan bu saldırılar, tüm Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması ve Yahudi yerleşimcilerin içeriye alınması, Mescid-i Aksa'nın kapısında namaz kılan insanlara saldırılması, olan biteni protesto eden Filistinlilere yönelik saldırılar ve haksız gözaltılar tamamen bir işgal politikasının sonuçları olmakla beraber her bir eylem ayrı ayrı suç niteliğindedir” dedi.
Açıklamam ardından eylem boyunca yerde tutulan temsili İsrail bayrağı ateşe verildi. Protesto eylemine katılanlar daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!