Bursa, istihdam seferberliğinde 50 bine yaklaştı

Güncelleme Tarihi:

Bursa, istihdam seferberliğinde 50 bine yaklaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 12:33

Bursa, istihdam seferberliğinde 50 bine yaklaştı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA  Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) meclis ve komite üyeleri, Bursa protokolünün de katılımıyla iftar programında buluştu. İftarda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında ilk 5 ayda 50 bin istihdam rakamına yaklaştıklarını açıkladı.

BTSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın ardından düzenlenen iftar programına, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis ve komite üyeleri katıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, iftar programında yaptığı konuşmada Ramazan ayının binbir rahmet ve bereketle dolu bir ay olduğunu dile getirerek, “Ramazan ayı, onarılma ve tazelenme ayıdır” dedi.

“HER ZAMAN İŞ DÜNYAMIZIN YANINDAYIZ”

Konuşmasında Türkiye’nin orta gelir tuzağından mutlaka kurtulması gerektiğine dikkati çeken Vali İzzettin Küçük, “Ülkemizi bu tuzaktan kurtaracak en önemli şehirlerden birisi Bursa’dır. Bu akıl, bilgi ve tecrübe şehrimizde var. Emin olun, biraz gayret edersek, orta gelir tuzağının tüm kelepçelerinden ve prangalarından ilk kurtulan il Bursa olacaktır. Orta gelirden üst gelire geçmek o kadar kolay değil. Fakat bu iş sadece sermaye işi de değildir. Teknoloji, akıl, bilgi ve nüfusun eğitimi ile ilgili bir iştir. Bu alanda ilk enerjisini harcayacak şehir Bursa olacaktır. Bu anlamda her zaman iş dünyamızın yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ramazan ayının, dostlukların pekiştiği, kardeşlik ve sevgi mesajlarının verildiği mukaddes bir ay olduğunu ifade etti. Kentin her köşesine kurulan iftar çadırlarının Bursalıları aynı masa etrafında buluşturduğunu belirten Recep Altepe, konuşmasına şöyle devam etti: “Ramazan ayı artık ülkemizin ve kentimizin destekleriyle İslam coğrafyasında da çok güzel yaşanıyor. Balkan coğrafyasından Batum’a kadar her yer de Bursa’nın yardım eli var. BTSO’nun çok güzel bir sloganı var. ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’. Bursa her alanda örnek ve model olmaya devam ediyor.”

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl ramazan ayından bu yana çok zor sınavlardan geçtiğini hatırlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bu süreçte Türkiye’yi bir arada tutan en önemli unsurun milli birlik ve beraberlik olduğuna işaret etti. Başkan Burkay, “Şehrimizin ve ülkemizin refahı bir ve beraber olanların gayretinde saklıdır. Bursa, başta Valimiz İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe liderliğinde bu birlik ve beraberliği en güzel şekliyle gerçekleştiren şehirlerin başında yer almaktadır. Bu örnek birliktelik diğer şehirlerimize de rol model oluşturuyor” şeklinde konuştu.

BTSO Başkanı Burkay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında ilk 5 ayda 50 bin istihdam rakamına yaklaştıklarını açıkladı. Başkan Burkay, “Ülkemiz, mayıs itibariyle istihdam seferberliğinde 1 milyon 77 bin rakamına ulaştı. Bursa da bu alanda önemli bir başarıya imza attı. Yılsonuna gelmeden 80 bin yeni istihdam taahhüdümüzü yerine getireceğiz. Bu başarının mimarı olan her bir iş dünyası temsilcimizi kutluyorum. Daha fazla çalışarak ülkemizin hedeflerini yakalaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İYİLİKTE YARIŞAN İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİMİZİ KUTLUYORUM

Üretim, ihracat ve istihdam değerlerinde Bursa’nın her zaman Türkiye’nin sürükleyici gücü konumunda olduğuna dikkat çeken Başkan Burkay, “Ramazan ayının değerlerine sahip çıkmak adına örnek projeler de yine Bursa iş dünyası çatısı altında hayat buluyor. İş dünyası temsilcilerimizle vatandaşımız, ‘Ramazanda Birlikte Olalım’ temasıyla aynı sofra etrafında buluşup, oruç açma mutluluğuna erişiyor. Geride kalan 4 yılda 250 bin kişinin birlikte oturduğu iftar sofralarımızı bu yıl da Osmangazi ve Yıldırım’da her gün 2 bin kişiyle kurmaya devam ediyoruz. Bursa’mızın ve ülkemizin birlikteliğine katkı sağlayan, ekonomimize değer katan ve iyilikte yarışan tüm iş dünyası temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Remzi Topuk, konuşmasında 2 Haziran’da başlayıp, 31 Ağustos tarihine kadar devam edecek Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin tarihi çarşı ve hanlar bölgesinin cazibesini artıracağını dile getirdi. Remzi Topuk, tüm Bursalıları 3 ay boyunca tarihi çarış ve hanlar bölgesinde alışveriş yapmaya da davet etti.
FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!