Bursa Barosu  Kadın Hakları Merkezi 8 Mart Kadınlar Günü’nde açıldı  

Güncelleme Tarihi:

Bursa Barosu  Kadın Hakları Merkezi  8 Mart Kadınlar Günü’nde açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 15:37

Bursa Barosu  Kadın Hakları Merkezi 8 Mart Kadınlar Günü’nde açıldı  

Haberin Devamı

 

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA) BURSA Barosu Kadın Hakları Merkezi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde törenle açıldı. Heykelönü’ndeki Adli Yardım Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek merkezde bir de avukat görevlendirildi. Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun ve avukatlar, Bursa Adliyesinde görev yapan kadınlara karanfil dağıttılar.

Bursa Barosu’nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Başkan Yardımcısı Av. Atila Atik, Sayman Av. Metin Öztosun ve Kadın Hakları Komisyonu Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüsniye Altın Yeşil, Adliyede görevli kadın personele karanfil verdiler. Üzerinde Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun’un “Tüm mücadelemiz toplumsal eşitlik ve özgürlük içindir. Biliyoruz ki kadınlarımızla dayanışarak özgürleşeceğiz. Şiddetten, ayrımcılıktan uzak bir gelecek dileğiyle” yazılı mesajı bulunan karanfiller, kadınların yüzünü gülümsetti.

Daha sonra Bursa Barosu’nun Heykelönü’ndeki Adli Yardım Merkezi bünyesinde oluşturulan Kadın Hakları Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Sönmez, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Erkut Öneş, müdür yardımcısı Fikriye Aydın, Bursa İl Göç İdaresi Müdürü Aydın Ağzıkuru, SGK Bursa İl Müdür Yardımcısı Adnan Kaçan, Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Filiz Çilingir, Bursa Kadın Kuruluşları Birliği başkan ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile avukatlar katıldı.

Törende konuşan Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kamu kuruluşları ile kamu tüzel kişiliklerine, özel yükümlülükler yüklediğini, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği öngördüğünü hatırlattı. Altun, kadına yönelik şiddete hızlı ve etkin müdahale gerektiğini belirterek “Eğer bir başvuruya hızlı ve etkin bir şekilde müdahil olamazsanız, şiddet vakasının çok daha ötesine geçtiğini üçüncü sayfa haberlerinde maalesef okuyoruz. Bursa Barosu’nun adli yardım hizmetlerini koordine eden bir avukat arkadaşımız vardı. Diğer kurumlarla koordineli çalışabilmek, başvurulara hızlı cevap verebilmek için 6284 Sayılı Kanun’un uzmanı bir meslektaşımızı da Kocaeli Barosu’ndan transfer ederek, Kadın Hakları Merkezi sorumlusu olarak görevlendirdik. Hem kurumlarla işbirliği, hem de vatandaşa doğrudan yardımcı olacak” dedi.

Bursa Barosu Adli Yardım ve Kadın Hakları Merkezi’nin bulunduğu Heykel Baroevi binasında kadın avukatlar Pelin Yılmaz, Sebahat Taşkın, Sebahat Erdoğan, Begüm Karapınar’ın objektifinden kadın fotoğrafları sergisi de açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!