Burkina Faso'daki terör saldırısında ölen Okur'un cenazesi bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Burkina Fasodaki terör saldırısında ölen Okurun cenazesi bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 20:47

Burkina Faso'daki terör saldırısında ölen Okur'un cenazesi bekleniyor

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA) - BATI Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'daki bir Türk lokantasına düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Mehmet Fatih Okur'un Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde oturan ailesi, cenazenin bir an önce Türkiye'ye getirilip, kendilerine teslim edilmesini istedi.
Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da 13 Ağustos günü Türk lokantası ve yakınlarındaki bir otele yönelik düzenlenen silahlı saldırıda ölen 18 kişiden biri olan Türk vatandaşı Mehmet Fatih Okur'un maden şirketinde teknisyen olarak çalıştığı belirtildi. Osmaniye'nin Düziçi İlçesi Uzunbanı Mahallesi'nde oturan emekli, 3 çocuk babası Hanifi Okur, oğlunun mert ve cesur bir çocuk olduğunu belirtip, ailesini geçindirmek için çalıştığını kaydetti. Terörü lanetleyen Okur, "10 yıldan beri maden şirketlerinde çalışıyordu. Maalesef oğlum terör örgütü tarafından katledildi. Terörü en şiddetli şekilde lanetliyorum" dedi. Baba Hanifi Okur, oğlunun cenazesinin bir an önce Türkiye'ye getirilmesi için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere yetkililerden yardım istedi.
Mehmet Fatih Okur'un eşi Fatma Okur ise eşinin cenazesinin bir an önce Türkiye'ye getirilmesini beklediğini söyledi. 5 yaşında Emir ve 2 yaşında İrem isimli çocukları bulunan Mehmet Fatih Okur'un cenazesinin en erken hafta sonuna kadar Türkiye'ye gönderilmesinin beklendiği kaydedildi.
BAHÇELİ DEVREYE GİRDİ
MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Mehmet Fatih Okur'un naşının intikali için genel başkan Devlet Bahçeli'nin himayelerinde konunun en üst düzeyde takipçisi olduklarını bildirdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!