Burhaniyeli kadınlar filografi sanatını öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyeli kadınlar filografi sanatını öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 23:46

Burhaniyeli kadınlar filografi sanatını öğreniyor

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde Filografi Kursuna katılan 25 kadın, haftanın iki günü aldıkları eğitimle tel ve çivilerden resimler yapıyor.

Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki kurs salonu çekiç sesleriyle çınlarken, kadınlar filografiyi sanatını çok sevdi. Pazartesi ve Cumartesi günleri düzenlenen kursun eğitmenliğini Gülizar Kaya yaparken, 25 kadının katıldığı kurs 88 saat sürecek ve Mart ayında bitecek. Kursta hazırlanan ürünler de sezon sonunda sergilenecek.

Dört dönemden bu yana kursa geldiğini anlatan Evrim Aydemir,”Hocamızın sayesinde teknikler öğrendik. Şu anda filografiyi ağaçla tamamlamak istiyorum. İkinci olarak da koza ile bir şeyler yapacağım” dedi.

Kursiyer Yıldız Şimşek de,” Çivi ve tellerle çeşitli şekillerin yapıldığı filografi kursuna geldim. Boş vakitlerimi değerlendiriyorum. Şu anda Türk Bayrağı hazırlıyorum. Ürettiklerimizi evimize dekoratif amaçlı asacağız, ya da satarak ev ekonomimize katkıda bulunacağız” diye konuştu.

Kursiyerlerin çok hevesli olduklarını anlatan eğitmen Gülizar Kaya ise, “Güzel işler çıkarmaya çalışıyoruz. Filografi sadece çivi, tahta ve tellerden olan bir şey değil. Biz onu geliştirmeye çalışıyoruz. Filografide panç, kurdele nakışı ve keçe de kullanıyoruz” dedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!