Burhaniye'de yenilenen zeytinyağı fabrikası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyede yenilenen zeytinyağı fabrikası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 12:47

Burhaniye'de yenilenen zeytinyağı fabrikası açıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinin kırsal Şahinler Mahallesi'nde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle yenilenen Uğur Özdemir'e ait zeytinyağı fabrikası törenle açıldı.

Burhaniye'ye 7 kilometre uzaklıktaki Şahinler Mahallesi'nde, yaklaşık 150 yıllık zeytinyağı fabrikası 1 milyon liralık TKDK desteğiyle yenilenirken, 60 ton olan kapasitesi de 140 tona çıkarıldı. Yenilenen fabrikanın açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş, TKDK İl Koordinatörü M. Zahit Döğdü, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir'de her geçen gün bu tür işletmelerin yaygınlaştığını belirterek, "Girişimci kardeşlerimize elimizden geldiği kadar destek olmaya devam ediyoruz. Bu yatırımların devamı olan sanayi tesisleri ile kalıcı işletmeler olacaktır. Ayrıca hem üretime yönelik olması hem de yeni istihdam alanları açması açısından bu yatırımları çok önemli buluyoruz. Bu tesisin Burhaniye'ye, Balıkesir'e bir değer katacağına inanıyorum" dedi.

Burhaniye'de zeytin işleme tesislerinin her geçen gün modernleştiğini söyleyen Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, "Böyle modern bir tesisi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Avrupa Birliği projeleriyle Avrupa standartlarını yakaladık. Bugün de böyle bir tesisi açtık. Burhaniye'de Zeytin ve Zeytinyağı Organize Sanayi'nin kuruluşunu tamamladık Arsa tahsisleri ve inşaatlar başladı. İnşallah, birkaç yıl içinde zeytinyağının merkezi Burhaniye olacak" dedi.

Konuklara teşekkür eden işletme sahibi Uğur Özdemir de, "Biz 3 kuşaktan beri zeytinyağı işletmeciliği yapan bir aileyiz. Fabrikamızı TKDK desteğiyle yeniledik. Böylelikle kapasitemiz 60 tondan 140 tona çıktı. Daha kaliteli hizmet ve daha kaliteli zeytinyağı için biz buradayız" dedi.

Vali Ersin Yazıcı ve diğer konuklar fabrikayı gezerlerden Vali Yazıcı, ilk hasat zeytinyağını tattı.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!