Burhaniye’de, çocukluk arkadaşları 50 yıl sonra buluştu

Güncelleme Tarihi:

Burhaniye’de, çocukluk arkadaşları 50 yıl sonra buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2018 14:04

Burhaniye’de, çocukluk arkadaşları 50 yıl sonra buluştu

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde çocuklukları Öğretmenler Mahallesi'nde geçen 80 kişi, yarım asır sonra bir araya gelerek hasret giderdi.

Mahalleye adını veren Öğretmen Kooperatifi konutlarında çocukluklarını geçiren değişik mesleklerden vatandaşlar, Avukat Hasan Ender ve Emlakçı Solmaz Şafak’ın girişimleriyle 50 yıl sonra bir araya geldi. İzmir, İstanbul, Antalya ve Zonguldak gibi değişik illerden gelen vatandaşlar, unutulmaz bir akşam yaşadı. Çocukluklarında denize girdikleri plajda kurulan masalarda ağırlanan vatandaşlar, organizasyonu sağlayan Hasan Ender ve Solmaz Şafak’a teşekkür etti. Bazıları birbirlerini tanımakta zorluk çekerken, gece yarısına kadar çocukluk anıları anlatıldı ve hasret giderildi.

Konuklara teşekkür eden Avukat Hasan Ender, 1965 yılında kurulan Öğretmenler Kooperatifinin daha sonra mahalleye adını verdiğini söyledi. Sosyal medyada mahallede büyüyen şimdinin büyüklerini araştırdığını söyleyen Ender, “O yıllarda burada çocukluğu geçen arkadaşlar sosyal medyada ‘Öğretmenevleri Çocuklarıyız’ adlı bir grup oluşturdu. Oradan haberleşiyoruz. 50 yıl aradan sonra burada buluştuk. Çocukluğumuzun geçtiği kumsalda buluştuk. Çok güzel bir buluşma oldu. Her yıl aynı günlerde buluşma kararı aldık. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!