Burhaniye'de çiftçilere ücretsiz toplam 24 düve dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyede çiftçilere ücretsiz toplam 24 düve dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 13:39

Burhaniye'de çiftçilere ücretsiz toplam 24 düve dağıtıldı

Haberin Devamı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Genç Çiftçileri Destekleme Projesi" kapsamında Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 6 kişiye ücretsiz oralak, toplam 24 düve dağıtımı yapıldı. Dağıtılan düvelerden alan 4'ü kadın 6 çiftçi, büyük sevinç yaşadı.
Burhaniye'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün öncülüğünde yapılan düve dağıtımında renkli görüntüler yaşandı. Kırsal mahallelerde yaşayan 6 çiftçi, iki ayrı TIR ile ilçeye getirilen ithal düvelerden alıp ahırlarına götürürken, sevinç yaşadı. Mahallelerinde örnek besici olmak için çalışacaklarını belirten çiftçiler, yetkililere teşekkür etti. 6 baş düve alan çiftçilerden Sarılar Mahallesinden Ayşe Takip, "Hayvancılığa bunlarla başlayacağım. Başarılı olmak istiyorum. Onun için bu hayvanlara çok iyi bakacağım. Bize bu imkanı sağlayan İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvcancılık Bakanlığı yetkililerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kuyumcu Mahallesi'nden Ayşegül Alaca da, "Devletimiz bize 6 baş düve verdi. Çok mutluyuz. Allah, devletimizden razı olsun. İnşallah başarılı olacağız" dedi.
İlçe merkezinden Necmettin Kara da "Bu düveleri bize verenlerden Allah razı olsun. Rahatsız olduğum için askerlik yapmadım. 8 çocuğum var. Oğlumun bir işi yoktu. Boşta geziyordu. Devletimiz bu düveleri verdi. Bu düveler oğluma iş olacak. Bunları veren devletimizden Allah razı olsun" dedi.
İlçedeki çiftçiler için yeni projeler hazırlama gayretinde olduklarını anlatan Kaymakam Hüseyin Öner de, çiftçilere başarı diledi. Projenin çok güzel bir uygulama olduğunu anlatan Kaymakam Hüseyin Öner," Biz her zaman çiftçilerimize teşvik ediyoruz. Bu konuda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve çalışanları da büyük gayret gösteriyorlar. Çiftçilerimiz, bu hayvanlara çok iyi bakarak sayılarını artıracaklardır. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.
Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!