Burhaniye organik tarım merkezi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Burhaniye organik tarım merkezi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 12:22

Burhaniye organik tarım merkezi oluyor

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinin kırsal Kırtık Mahallesi'nde, 9 yıl önce başlatılan organik üretimden olumlu sonuç alınması, çevre mahallelerdeki çiftçilere de örnek oldu. Karadere, Korucaoluk ve Hacıbozlar Mahallesi'ndeki çiftçiler de organik üretim yapmak için girişimde bulundu.

Burhaniye’de Kaymakamlık, Belediye ve Ziraat Odası'nın desteğini alan Kırtık Mahallesi'ndeki çiftçilerin organik üretimde başarılı olması, çevre mahallelerdeki çiftçilere de örnek oldu. Kırsal Karadere, Korucaoluk ve Hacıbozlar Mahallelerindeki çiftçilerin de organik üretim için harekete geçtiğini anlatan Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, organik pazarın büyümesini istediklerini söyledi.

İlçenin organik merkezi olmasını istediklerini belirten Duman, “Kırtık Mahallemiz organik tarım için çok elverişli. Başarılı bir üretim yapıyorlar. Korucaoluk, Karadere ve Hacıbozlar Mahallelerindeki çiftçiler de organik üretim için girişimlerde bulundu. Organik ürünler yazlıkçılar tarafın çok tutuldu. İlçemizdeki organik pazarın büyümesini istiyoruz” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!