Burhaniye’ de deve güzellik yarışması yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniye’ de deve güzellik yarışması yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2018 22:44

Burhaniye’ de deve güzellik yarışması yapıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali'nin 14'üncüsü düzenledi. Festival kapsamında ilk kez yapılan deve güzellik yarışması etkinliklere renk kattı.

Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğindeki kortej ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan Başkan Uysal, katılımcılara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Necdet Uysal, ilk kez Burhaniye Belediyesi Markasıyla zeytinyağı ürettiklerini söyledi. Başkan Uysal, Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali'nin bu sene 14'üncü kez düzenlemenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. İlk kez düzenlenen deve güzellik yarışmasının da etkinliklere renk kattığını söyledi.

Yörede devecilik kültürünün 900 yıl öncesinden geldiğini anlatan Başkan Uysal, “Bugün ilk kez deve güzellik yarışması yaptık. Çok ilgi gördü. Biz bu geleneği devam ettirmeye kararlıyız. Etkinliğimize katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Hüseyin Öner de, Burhaniye'nin içinde bulunduğu Körfez bölgesinin temel geçim kaynağının tarım, en önemli ürünün de zeytin olduğunu söyledi. Bölgedeki arazilerin yüzde 75'inin zeytinliklerle kaplı olduğunu ifade eden Öner, “Zeytin ve zeytinyağı üretiminin bu kadar yoğun olduğu bölgemiz için zeytinyağı kalitesini ve tüketimini artırma yönündeki çabalara her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bugün etkinlikler kapsamında ilk kez deve güzellik yarışması yapıldı. Çok güzel oldu. Bunu düşünenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yarışmaya katılan 16 deveden ‘Baba Selçuk’ birinci, 'Bayramoğlu Şah’ ikinci ve ‘Solotürk’ üçüncü oldu. Birinci olan devenin sahibi Ethem Cirit, “Deve güreşlerini her yıl geleneksel olarak yapıyoruz. Bu yıl ilk kez deve güzellik yarışması yapıldı. Bizim devemiz birinci oldu, mutluyuz” dedi.

Festivale katılanlara, Burhaniye Belediyesi'nce tarhana çorbası ikram edildi. Eğlence bölümleri iptal edilen festivalde, zeytinyağlı yemekler yarışması yapıldı. Festival, yarın yapılacak deve güreşleri ile sona erecek.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!