Burdur'da tedavi edilen leylek, şahin ve pelikan doğaya salındı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda tedavi edilen leylek, şahin ve pelikan doğaya salındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 12:52

Burdur'da tedavi edilen leylek, şahin ve pelikan doğaya salındı

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan 7 şahin, 2 pelikan ve leylek, Vali Şerif Yılmaz'ın da katıldığı programla doğaya salındı.
Burdur Lisinia Yaban Hayatı Merkezi'nde tedavisi tamamlanan hayvanların doğaya salınması dolayısıyla program düzenlendi. Programa, Vali Şerif Yılmaz da katıldı. Merkezi gezen Vali Şerif Yılmaz, merkez sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kendisinin de avcı olduğunu söyleyen Vali Yılmaz, bilinçsiz avcılıkla ilgili uyarılarda bulundu.
VALİDEN AVCILARA UYARI
Doğayı en çok avcıların koruması gerektiğine işaret eden Vali Yılmaz, "Avlanacak hayvanlar belli, avlanma zamanları da belli, avlanma limitleri belli, avlanma şartları dahilinde av sporunu yapsınlar ama doğaya zarar vermesinler. Bugün avlanması yasak olan hayvanların ne hale geldiğini gördük. Doğayı en fazla koruması gerekenlerin avcılar olduğunu tekrar ifade ediyorum. Doğal yaşamı bozmayalım, bozduğumuz takdirde yarın avlanacak hayvan da bulamayız" dedi.
'AVLAYACAK HAYVAN KALMAYACAK'
Öztürk Sarıca da Vali Yılmaz'a verdiği mesaj dolayısıyla teşekkür etti. Bugün doğaya salınan hayvanların yanı sıra doğal hayata kazandıramadıkları en az 50 hayvanı merkezde yaşatmaya çalıştığını aktaran Sarıca, "Onları tekrar doğaya kazandırma şansımız olmadığı için hayatlarının sonuna kadar bakmaya devam edeceğiz. Tabi ki bu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir şeydir. Doğada bir zinciri kırdığınızda, birçok zincirin yok olduğunu görüyorsunuz. Sayın valimizin belirttiği gibi ileride gerçekten avlayacak hayvan kalmadığını göreceksiniz. O yüzden mümkün olduğunca kurallara uygun avcılığın yapılması gerekiyor" diye konuştu.
Daha sonra 7 şahin, 2 pelikan ve leylek Vali Şerif Yılmaz ve diğer katılımcılar eşliğinde doğaya salındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!