Burdur'da Orman Haftası fidan dikimiyle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Orman Haftası fidan dikimiyle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 16:10

Burdur'da Orman Haftası fidan dikimiyle kutlandı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikimi yapıldı.
Burdur'da Orman Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Büğdüz yolu üzerindeki 10 dönüm arazi üzerine bin adet sedir, karaçam ve servi fidanı dikimi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Vali Hasan Kürklü, Burdur Orman İşletme Müdürü Celal Korkmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Orman İşletme Müdürü Celal Korkmaz, Ormancılık Haftası'nın orman varlığının önemi, erozyonla mücadele, çölleşme ve iklim değişikliği sorunlarının hatırlatılması amacıyla yapıldığını söyledi. Ormanların bir milletin en önemli zenginlik kaynağı olduğuna işaret eden İşletme Müdürü Korkmaz, müdürlük olarak son 10 yılda ağaçlandırma, toprak muhafaza, rehabilitasyon ve mera ıslahı kapsamında 22.3 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydetti.
Emekli orman çalışanı 80 yaşındaki Turan Acar'ın şiir okumasının ardından Aziziye halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Daha sonra protokol üyeleri ile Burdur Gençlik Merkezi üyeleri ve Büğdüz Köyü Ortaokulu öğrencileri tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!