Burdur Cezaevi'nde tahliye sevinci

Güncelleme Tarihi:

Burdur Cezaevinde tahliye sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 15:16

Burdur Cezaevi'nde tahliye sevinci

Haberin Devamı

Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA)- BURDUR E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ardından hükümlülerin tahliyesine başlandı. Bu sabah tahliye edilen 30 hükümlü cezaevi çıkışı yakınlarıyla kucaklaştı.
Resmi Gazete'de yayımlanan 671 sayılı KHK ile koşullu salıverilmesine 2 yıl veya daha az süre kalan ve iyi hali tespit edilmiş hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliyesine karar verilmesi sonrası Burdur E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde de tahliyeler başladı. Tahliyesine karar verilen 160 hükümlüden işlemleri tamamlanan 30'u bu sabah salıverildi. Hükümlü yakınları cezaevi önünde heyecanlı şekilde beklerken, tahliye olan hükümlüler aileleriyle kucaklaştı. Cezaevinden tahliye olan Levent Atlım, sevincini torununa sarılarak yaşadı. Atlım, "Bu akşam torunumla uyuyacağım. Cumhurbaşkanı, başbakan bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. 6.5 yıl sonra bizi özgürlüğümüze kavuşturdular" diye konuştu. Cezasının bitmesine 18 ay kaldığını belirten Hüseyin Atlas, "Herkesten Allah razı olsun" dedi.
Cezaevinden çıkışta çocuklarına sarılarak hasret gideren ve cezasının bitmesine 15 ay kaldığını söyleyen İsmail Gencer, her şeyin cezaevi içinde bitmediğini, insanların dışarıda da topluma kazandırılması gerektiğini vurguladı. Tahliye olanlardan Halil Özalp da "Çok mutluyum. Özgürlük gibisi yok. Herkes bayramdan önce ailelerine kavuşsun" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!