'Burası Burdur Doğada Dur' projesi

Güncelleme Tarihi:

Burası Burdur Doğada Dur projesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 14:23

'Burası Burdur Doğada Dur' projesi

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - BURDUR'da, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik doğa konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 'Burası Burdur Doğada Dur' adıyla sosyal sorumluluk projesi hazırlandı.
'Burası Burdur, Doğada Dur' başlıklı proje 7- 14 Eylül 2017 tarihleri arasında 2017- 2018 eğitim öğretim döneminde 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek. Toplam 30 öğrenci ile 8 gün gerçekleştirilecek projede katılımcıların ulaşım, yemek ve promosyon giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacak.
Proje yürütücüsü Burdur Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Ayşe Şimşek, doğanın işleyişi hakkında temel bilgilere sahip, doğa ve doğa sorunlarına karşı duyarlı ve farkındalığı yüksek, doğaya karşı olumlu tutum geliştirmiş ve değer algısı yüksek bireylerin yetiştirilmesinin amaçlandığını söyledi.
Ayşe Şimşek, "Oldukça zengin bir içeriğe sahip proje sonunda katılımcıların doğa farkındalığı kazanmaları; yaşadığı ortamdaki canlıları tanımaları; sorgulayan, keşfeden, doğada bilimsel süreçleri tanıyan, doğa tarihi ve kültürel emanetlere karşı koruma bilincine sahip bireyler olmaları; disiplinler arası etkinliklerle doğa, bilim, teknoloji, kültür, sanat arasındaki ilişkileri kavramaları; doğadan yararlanarak sanatsal çalışmalar ortaya koymaları sağlanmış olacak" diye konuştu.
Şimşek bu yıl ilk defa düzenlenen projenin gelecek yıllarda da tekrarlanacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!