Bundesliga'nın Ciğerci kardeşleri

Güncelleme Tarihi:

Bundesliganın Ciğerci kardeşleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 14:37

Bundesliga'da ikinci Türk kardeşler dönemi. Daha önce Halil ve Hamit Altıntop Kardeşler aynı sezonda Bundesliga'da top oynarken, bu sezonda ise Tolga ve Tolcay Ciğerci Kardeşler top koşturuyor.

Haberin Devamı

Tolga ve Tolcay Ciğerci Kardeşler aynı sezonda Bundesliga'da top oynama gururu ve onurunu yaşıyor. 22 yaşındaki Tolga Ciğerci Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin kadrosunda yer alırken, kendisinden üç yaş küçük kardeşi Tolcay ise Bundesliga'nın en eski takımı Hamburg forması giyiyor.

HENÜZ RAKİP OLAMADILAR
Tolga Ciğerci, Wolfsburg'da yetişti ve bu takımın formasıyla ilk kez Bundesliga'da oynadı. Ardından M'Gladbach forması giydi. İki sezondur da Hertha Berlin kadrosunda yer alıyor. Şimdiye kadar 39 kez Bundesliga'da maça çıktı. İlk golünü geçen sezon Hertha Berlin forması altında attı. Ayak parmağındaki sakatlık nedeniyle 2014-2015 Sezonu'nda daha forma şansı bulamadı. Tedavisi sürüyor. 19 yaşındaki Tolcay da tıpkı abisi Tolga gibi Wolfsburg alt yapısında oynadı. Bu sezon ise Hamburg'a transfer oldu. Hamburg Amatörlerinde onadığı ve attığı gollerle dikkatleri çeken Tolcay, Hamburg'un Mönchengladbach ile 24 Eylül'de oynadığı karşılaşmada kariyerindeki ilk Bundesliga maçına çıktı. 18 dakika forma giyen Tolcay, liglere verilen arada bu hafta amatör takım maçında forma giydi. Hannover Amatörleri ile yapılan ve 4-1 kazanılan karşılaşmada takımının ilk golünü attı.

Haberin Devamı

KARDEŞİMLE GURUR DUYDUM
Berlin'de tedavisini sürdüren Tolga Ciğerci “Kardeşimle aynı ligde oynamak müthiş bir duygu. Onun M'Gladbach'a karşı forma giydiği maçı televizyonda izledim. Onunla gurur duydum. Maçtan sonra telefonda konuştuk. 18 dakika oynadı. Fazla kritik yapacak bir durum yoktu. Tolcay ile aramızda çok iyi bir kardeşlik ilişkisi var. Bana hep danışır. Ben de ona sürekli kendisine dikkat etmesi gerektiğini ve disiplinli olmasını söylerim. Beni dinler. İkimiz de yolun daha başındayız. Kendimize dikkat etmemiz gerekir. Gece hayatından uzak durmalıyız. Ben ona hep 'aman dikkat et. Gece hayatına girme. Sürekli dinç ve güçlü olman lazım' diyorum. Onunla şimdiye kadar hiç karşı karşıya oynamadık. Umarım bir gün Halil ve Hamit Altıntop Kardeşler gibi hem rakip oluruz, hem de aynı takımda forma giyeriz” dedi.

Haberin Devamı

HERTHA İLE HAMBURG
Tolga'nın kadrosunda bulunduğu Hertha ile Tolcay'ın formasını giydiği Hamburg takımları 25 Ekim Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadında karşı karşıya geliyor. Tolga sakatlığı nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Bu nedenle iki kardeşin karşılıklı oynama ihtimali 2014-2015 sezonunun ilk yarısında bulunmuyor. Tolga “Kardeşimin bu maçta oynayıp oynamayacağı elbette şimdiden belli değil. Benim sakatlığım var. o maçta oynamayacağım. Bu nedenle sezonun ilk maçında rakip olamayacağız. Ama belki sezonun ikinci yarısında Hamburg'daki maçta karşılıklı sahada oluruz” dedi.

ALTINTOP KARDEŞLERDEN SONRA
Alman birinci futbol liginde iki Türk kardeşin aynı sezonda iki farklı takımın kadrosunda bulunduğu ise yeni değil. Daha önce hem aynı takımda hem de farklı farklı takımlarda Halil ve Hamit Altıntop kardeşler futbol oynadı. Hamit Schalke ve Bayern Münih formalarıyla Halil de Schalke ve Kaiserslautern formaları giydiği dönemlerde birbirine rakip oldular. Ayrıca ikiz kardeşler Halil ve Hamit doğup büyüdükleri Gelsenkirchen kenti takımı Schalke 04'te birlikte oynamış, aynı takım için sahada mücadele etmişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!