Bulvarlardan açık hava mekanlarına

Güncelleme Tarihi:

Bulvarlardan açık hava mekanlarına
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

ANKARA Hürriyet ile otellerin açık hava mekanlarını konu alan bu dosyayı yapmaya karar verdiğimizde sıcağın hepimizi yorduğu bir yaz gününde İstanbul’dan gelen bir dostumun şimdilerde yerlerinde izleri bile bulunmayan “Bir bulvar kahvesinde otururken Ankara’nın doğal klimasına hayran oldum” sözünü hatırladım.

En son hangisi hangi tarihte kaldırımları insanların elinden alıp otomobillere tahsis eden düşüncenin kurbanı oldu hatırlamıyorum ama Sıhhiye’den Kavaklıdere’ye kadar Piknik, Yaprak, Sergen ve Bulvar Palas gibi niceleri kaliteli hizmetleri ile Ankara’nın başkentli yapısına katkıda bulunan mekanlardı. Türkiye’nin gündemi oralarda tartışılır; sevgiler oralarda söylenir; insanlar kaynaşır, dostluklar pekiştirilirdi.

Bu dosyada bulvar kahvelerimizin, eski bağlarımızın yerini alan açık hava mekanlarının otellerimiz ve diğer işletmelerimizin elinde bir Ankara klasiği olarak tekrar canlandığını hatırlatmak ve Ankara’nın serin akşamlarında dostlarınızla paylaşabileceğiniz imkanları sizlere tanıtmak istedik.

Bir gün Ankara’nın güzelliklerini yaşamış, semte adını veren Kızılay Genel merkezinin bahçesinde oturmuş, Set’te buluşmuş, Çiftlik’teki Marmara Oteli’nin terasında beş çayını içmiş kişiler olarak bunları ayrıntıları ile anlatacağımız bir yazı dizisine de başlayabiliriz.

Kenti meydanlarından arındıran bir döneme karşı bünyesinde günün her saatinde açık havada güzel imkanlar sunmayı amaçlayan işletmelerimizin ve semt düzenlemeleri ile buna katkıda bulunan yerel yönetimlerimizin bu çabalarını okurlarımızla paylaşmak fırsatı bulduk. Üyelerimizin bulunduğu Kızılcahamam’dan, Gölbaşı’na ve Haymana’ya kadar zamanlarımızı iyi şekilde değerlendirebileceğimiz, mutlu günlerimizi kutlayabileceğimiz, çağrımıza cevap veren Derneğimiz üyesi otellerdeki mekanları Ankara’yı sevenlerin ilgisine bu yaz günlerinin bir ayrıcalığı olarak sunuyoruz.
Cer Atölyeleri’nde geçen yıl konser izlerken Ankara’nın sanat yaşamının bahçelerimizde ve teraslarımızda devam edeceği bir ortamı hayal etmiştim ve şimdi Ankara Hürriyet’in bu dosyasının yeni işaretler verebileceğini düşünüyorum.
Bize bu düşünceleri paylaşmak imkanını hazırlayan Ankara Hürriyet’e ATİD üyeleri adına teşekkürlerimi yinelerken işletmelerimizde keyifle yaşayacağınız güzel günler, güzel akşamlar diliyorum.
Ankara’yı paylaştıkça, yaşadıkça daha çok seveceksiniz; bizler de bunun için varız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!