Bulgaristan’daki operasyon, Kapıkule’de kuyruğa neden oldu

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan’daki operasyon, Kapıkule’de kuyruğa neden oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 13:28

Bulgaristan’a ait Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda insan kaçakçılığına rüşvet karşılığı göz yumdukları iddiasıyla gümrük polisi ve memurlarına yönelik düzenlenen operasyon, Türk uzun kuyruklara neden oldu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, operasyonda 4 görevli gözaltına alındı. Operasyon nedeniyle sınır kapısı bir süre giriş ve çıkışlara durduruldu, bu nedenle Türk sınırında Avrupa’ya geçmek isteyen TIR’lar birikti, Kapıkule Sınır Kapısı’nda 9 kilometre kuyruk oluştu. Sınırda, yoğun olmamakla birlikte küçük araç kuyruğu da oluşurken, alımların başlamasına rağmen Bulgar gümrüğü yoğunluğa yetişemedi.

‘KISA SÜREDE ÇÖZECEĞİZ’

Edirne Valisi Günay Özdemir, Türkiye tarafında herhangi bir sıkıntı olmadığını, kuyruğun Bulgaristan’de problemden kaynaklandığını söyledi: “Zaman zaman Bulgaristan tarafından kaynaklı sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Avrupa Birliği’nin bir uygulaması vardı. Bütün frigolu araçların tamamını X-Ray cihazından geçiriyorlardı, onu eritmiştik. Dün akşamdan itibaren TIR’larla ve yolcu araçlarıyla ilgili bir almama söz konusu. Teknik olarak arkadaşlarımız görüşüyorlar. Geçişler sabah itibarıyla da başladı. İnşallah kısa sürede çözeceğiz.”

Haberin Devamı

ALMANYA’YA GİDECEĞİM

TIR şoförlerinden Zekeriya Ersoy, dün saat 10.00’dan bu yana sınırda beklediğini söyledi. Sorunun Bulgaristan’dan kaynaklandığını dile belirten Ersoy, “Aldığımız bilgiye göre pasaport bölümü yavaş çalışıyor. Uzun süredir burada bekliyoruz. Almanya’ya yedek parça ve buzdolabı götüreceğim. Kuyruğun erimesini bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!