Buldan festivali renkli etkinliklere evsahipliği yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Buldan festivali renkli etkinliklere evsahipliği yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 15:36

Buldan festivali renkli etkinliklere evsahipliği yapıyor

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'nde bu yıl 17'ncisi düzenlenen El Sanatları ve Kültür Festivali, birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Yemek yarışmalarının yapıldığı ve ünlü isimlerin konser verdiği tekstil ürünleriyle ünlü Buldan'da, festival çerçevesinde öğrenciler tarafından hazırlanan defile beğeni topladı.

Buldan El Sanatları ve Kültür Festivali 21 Temmuz Cuma günü düzenlenen törenle açıldı. Açılış kapsamında, tekstil ve el dokuması ürünleriyle ön planda olan ilçede, Buldan yöresine özgü, el emeği göz nuru Buldan işi tekstil ürünleri, düzenlenen defileyle görücüye çıktı. İlçede öğrenim gören tekstil bölümü öğrencilerinin hazırlayıp, hazırlanan podyumda taşıdığı kıyafetler, izleyenlerin beğenisini kazandı. Cuma akşamı ise, ünlü popçu Simge sahneye çıkarak sevilen şarkılarını Buldanlılar için söyledi. Simge sahnede kaldığı süre boyunca, eğlenceli şarkıları ve hareketli danslarıyla beğeni topladı.

Cumartesi günü ise, yöresel yemek yarışması düzenlendi. 10 kişinin hünerlerini sergilediği yarışmada, "Çağla dövmesi"  ile Reyhan Taşlı birinci oldu.

Taşlı'ya ödül olarak yarım Cumhuriyet altını verildi.  Etkinlikler akşam saat 21.00'deki ünlü popçu Hande Yener'in konseri ile sürecek.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!