Buldan bezi dokumayı öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Buldan bezi dokumayı öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 14:11

Buldan bezi dokumayı öğrendiler

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Buldan ilçesinde 'Bir Usta Bin Usta' projesi kapsamında açılan Buldan bezi dokuma kursuna katılan 21 kursiyere törenle sertifikaları verildi.                                                                          

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü teknik danışmanlığında sivil toplum kuruluşlarınca yürütülen Bir Usta Bin Usta adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Denizli'de kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının yeniden canlandırılması amacıyla 21 kişiye Buldan bezi dokuma eğitimi verildi. 21 kursiyerin sertifikalarını aldığı törene, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Gülsüm Çelebi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü temsilcisi İlhan Avcı, Buldan'ı Güzelleştirme ve Turizm Derneği Başkanı Mehmet Yakın, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Buldan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait Akın Konağı'nda açılan ve üç ay süren kurs Anadolu Sigorta A.Ş. sponsorluğunda, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Buldan'ı Güzelleştirme ve Turizm Derneği işbirliğinde gerçekleşti. Kurs öğreticiliğini Dokuma Ustası Selahattin Kaçanoğlu üstlendi.

Sertifika töreninde konuşan Buldan Kaymakamı Murat Sarı, "Geleneksel el sanatlarımızı ustalarımız halen sağken, böyle projelerle gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz" dedi. Kursu bitiren ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Halk Eğitim Merkezleri ve diğer kamu kuruluşlarının el sanatları konusunda açacağı kurslarda öğreticilik yapmak için aranan referansa sahip olacakları bildirildi.

Özcan DURUSOY / BULDAN (Denizli), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!