Bülbül Dağı'na dikilen fidanlar boy vermeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Bülbül Dağına dikilen fidanlar boy vermeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 11:33

Bülbül Dağı'na dikilen fidanlar boy vermeye başladı

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, 10 yıl önce çıkan yangında 350 hektarlık alandaki ormanın kül olduğu, Meryemana Evi'nin de bulunduğu Bülbül Dağı'na, o dönem dikilen fidanlar boy vermeye başladı. Ancak aradan geçen yıllara rağmen fidanlar, ancak bir insan boyuna ulaşabildi.
Hıristiyanlarca kutsal kabul edilen Meryemana Evi'nin de bulunduğu Bülbül Dağı'nda 20 Ağustos 2006 tarihinde çıkan orman yangını, şiddetli rüzgârın etkisiyle büyüyüp, 350 hektarlık alanı kül etti. Yangının tehdit ettiği Meryemana Evi ve burada bulunan ziyaretçiler, orman yangın ekiplerinin insanüstü çabalarıyla son anda kurtarıldı. Aynı yıl içerisinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçlandırılan sahaya; kızılçam, fıstıkçamı, akasya, mantar meşesi, dişbudak gibi türlerde toplam 300 bin fidan dikildi. Dikilen fidanlar 10 yılda ancak bir insan boyuna ulaşabildi.
Yanan bir alanın faunası ve bitki örtüsüyle tam bir orman halini almasının ancak 30 yılı bulacağını söyleyen İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, vatandaşları ormanlar konusunda özellikle yaz aylarında çok daha duyarlı ve dikkatli olmaya çağırdı. Yangın ekiplerinin ve koruma araçlarının 7 gün 24 saat bölgede devriye gezdiklerini belirten Şahin Aybal, bölgeye yangınlarda helikopterlerin su ikmali yapabilmesi için 2 yangın havuzu da yaptıklarını söyledi. 20 Ağustos 2006 tarihindeki yangında yanan yangın gözetleme kulesinin yerine daha yüksek ve daha moderninin yapılarak hizmete sokulduğunu da belirtti. Bülbül Dağı'nda olduğu gibi, yanan ormanların aynı yıl içerisinde tekrar ağaçlandırıldığını, bir karış yerin bile başka bir amaç için kullanılmayacağını söyledi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!