Bucalı kadınlar Özgecan için sokakta

Güncelleme Tarihi:

Bucalı kadınlar Özgecan için sokakta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 13:14

Bucalı kadınlar, Özgecan Aslan başta olmak üzere tüm kadın cinayetlerini protesto etmek için Buca Belediyesi hizmet binası önünde 23.30’da toplanıp, "Geceler de sokaklar da bizim" dedi.

Haberin Devamı

Bucalı kadınlar Özgecan için sokakta

Geçtiğimiz ay üniversite öğrencisi bir genç kızın İstanbul Bağdat Caddesi’nde uğradığı tecavüzün ardından bazı kesimler tarafından, "Gece o saatte neden dışarıdaydı?" eleştirilerine mesaj için protesta saat 23.30’da yapıldı. Buca Kent Konseyi öncülüğünde yapılan basın açıklamasında konuşan Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık, kadına yönelik bu şiddetin bir an önce son bulmasını ve bununla ilgili Mecliste gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak, verilen cezaların ağırlaştırılması gerektiğini söyledi.

Bucalı kadınlar Özgecan için sokakta



Şiddete uğrayan bütün kadınlara, "Alo 183’ü, 155’i aramaktan ve belediyelerin kadın sığınma evlerine başvurmaktan korkmayın" diye seslenen Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvvet Balcılar da, "Gece toplanmak bizler için önemliydi. Çünkü gündüzler nasıl biz kadınlara aitse gecelerde bizlere ait" dedi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Buca Şube Başkanı Münevver Güleç te kadınından erkeğine herkesi Cumhuriyet’e sahip çıkmaya çağırarak, "Biz Cumhuriyet kadınları olarak hep en önde yürüyeceğiz" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!