Bucak'ta güvenlik toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Bucakta güvenlik toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 15:11

Bucak'ta güvenlik toplantısı

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin bakanlığında güvenlik toplantısı yapıldı.

Bucak Belediyesi'nde yapılan toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin'in yanı sıra resmi kurum amir ve müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri köy ve merkeze bağlı mahalle muhtarları katıldı.

Bucak Emniyet Müdürü Oğuz Çatalkaya, çalıntı araçlar, şehir içi trafik ve asayiş konusunda muhtarlara bilgi verdi. Oğuz Çatalkaya, "İlçemizde çalınan otoların yüzde 99'u kapıları kitlenmemiş ve anahtarları araç üzerinde bırakılan otolardır. Emniyet teşkilatı olarak çalıntı otoların terör olaylarında kullanılması ihtimalini göz önünde bulundurduğumuz için çalıntı otoyu bulmak için büyük gayret göstermekteyiz" dedi.

Jandarma Komutanı Üsteğmen Vahdet Nat, köylerde geçen yıllara oranla bu yıl evlerde ve başı boş otlatılan hayvanlarda hırsızlık olaylarının arttığını dile getirdi. Nat, "Evde hırsızlık özellikle yazlık evlerde arttı. Yazlıklarda olan hırsızlığın günü gününde ihbarı yapılmadığı için hırsızlık zanlısını bulmakta zorluk çekiyoruz. Ayrıca başıboş otlaklara bırakılan küçük ve büyükbaş hayvan hırsızlıkları da bu yıl oldukça arttı. Başı boş otlatılan hayvanların hayvan sahipleri zamanında kontrolünü yapmadığı için hayvanının çalındığının bile farkına varmamaktadır. Jandarma olarak biz 30 küçükbaş hayvan hırsızlığının olay soruşturmasını yaparken zanlıların 30 değil 200'ün üzerinde hayvan çaldıklarını tespit ettik" diye konuştu.

Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin de şunları söyledi:

"Köylerimizde ve şehir merkezinde alacağımız küçük tedbirlerle başta hırsızlık olmak üzere olabilecek çok sayıda olayın önünü kesmiş olabiliriz. Köylerimizde yazlık olarak kullanılan evlerde kıymetli eşya bırakmayarak, hayvanlarımızı başı boş otlaklara bırakmayarak ve buna benzer tedbirleri almamız halinde pek çok hırsızlığın önünü kesebiliriz. Ayrıca emniyet teşkilatımız açısından araç hırsızlıkları günümüzde çok önemli. Çünkü çalınan araçlar terör mü, hırsızlık mı ne tür amaç ile çalındığı binemediği için büyük önem arz etmektedir. Araç hırsızlıklarına baktığımız zaman büyük bölümü ya araçların bir ya da birden çok kapısı kitlenmediği için, üstelik bir de anahtarı üzerinde bırakıldığı için çalınması çok kolay oluyor. Özellikle de eski model araç sahipleri araçlarını kitlenmeden ve hiç tedbir almadan bırakıyorlar. Peki çalınan bu araç bir terör olayında kullanılsa ne olacak?"

Güvenlik toplantısının sonunda muhtarlar, mahalle ve köyleriyle ilgili sorunlarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!