Buca'dan öğretmenlere 3 bin 942 fidan

Güncelleme Tarihi:

Bucadan öğretmenlere 3 bin 942 fidan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 13:07

Buca'dan öğretmenlere 3 bin 942 fidan

Haberin Devamı

BUCA Belediyesi kentte eğitim veren 3 bin 942 öğretmene, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tek tek teşekkür mektubu gönderirken, her biri için fidan dikmeye başladı. Bucalı bir grup öğretmenle Betontaş bölgesinde fidan diken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Betontaş ve Yedigöller bölgesini eğitimciler korusuna dönüştüreceklerini söyledi.
Buca Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kenti yeşille buluşturacak bir projeyle kutladı. İlçedeki eğitim kurumlarında çalışan 3 bin 942 öğretmene emekleri için teşekkür mektubu gönderen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçedeki her bir öğretmen için ayrıca ağaç dikmeye başladı. Öğretmenlere ve onların yetiştirdiği geleceğimiz olan çocuklara yemyeşil bir doğa bırakmak için bu hediyeyi düşündüklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilk fidanları öğretmenlerle birlikte dikti. Betontaş bölgesinde yapılan törene Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın yanı sıra, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Dere ve çok sayıda öğretmen katıldı. İlçede görev yapan 3 bin 942 eğitimci için bir ağaç dikilecek proje ile Betontaş ve Yedigöller bölgesini öğretmenler korusu haline getireceklerini söyleyen Başkan Piriştina, ilk fidanların can suyunu da öğretmenlerle birlikte verdi.
Eğitim aşkıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlere yeşille, doğayla teşekkür etmek ve onları sonsuza kadar yaşatmak istediklerini ifade eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerimizin emeklerini ağaç dikerek ölümsüzleştirmek istedik" diye konuştu.
Başkan Piriştina 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında, Buca Belediyesi Pırlanta Merkezleri'nin öğretmenleri ile yemekte buluştu. Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nin (BBKSM) bahçesindeki Pembe Köşk'te Pırlanta Merkezleri öğretmenleriyle biraraya gelen Başkan Piriştina, Bucalı miniklerin eğitim yaşamının başlangıcında hayatlarına dokunan öğretmenlere emekleri için teşekkür etti.
Başkan Levent Piriştina daha sonra ise eşi Ahu Piriştina ile birlikte BBKSM'deki ses sanatçısı Serap Akdeniz'in Neveser Kökdeş'in unutulmaz eserlerini seslendirdiği Öğretmenler Günü Özel Konseri'ni izledi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!