Buca'da sağlık kurulu raporları hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Bucada sağlık kurulu raporları hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 11:42

Buca'da sağlık kurulu raporları hızlandı

Haberin Devamı

İZMİR'deki Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, her hafta pazartesi, salı ve perşembe günleri toplanan heyet ile yeni sağlık raporu kabulü yapıyor. Askeri raporlar da dahil hemen hemen her konuda sağlık raporu düzenlenirken, işe giriş raporları aynı gün içerisinde veriliyor.

Her heyette en az 10-12 tanesi engelli raporu olmak üzere 35 ve üzeri sağlık raporu düzenlenebiliyor. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu tarafından geçtiğimiz bir yıllık süre içerisinde aylık ortalama 6-7 bin olmak üzere yıllık yaklaşık 70 bin kişiye sağlık raporu verildi. Sağlık Kurulu Sorumlusu Elif Yıldırım "Sağlık Kurulu olarak bizler altı kişiden oluşan bir ekibiz. Geçtiğimiz 15 Temmuz sonrası itibariyle artık askeri raporlar da devlet hastanelerinden verilmeye başlandı. Hastanemizde her türlü askeri rapor düzenlenmekte. Geçtiğimiz bir yıllık süreçte 70 bin sağlık raporu verdik. Bu inanılmaz bir rakam. Verilen raporların 52 binini ilaç muafiyet raporu, 6 bin 300'ünü tek hekim raporu, 2 bin 200'ünü özürlü raporu ve birçok değişik alanda düzenlenen sağlık raporları oluşturmakta. Hatta ay bazına baktığımızda 2017 Ocak-Mayıs ayları arasında aylık olarak 6 bin 200-7 bin 200 arasında değişen rakamlara ulaştık. Rakamların bu kadar yüksek olmasına karşın bize başvuran tüm sağlık raporlarını en kısa süre içinde düzenleyerek hastalara bekletilmeden veriyoruz. Tüm ekip arkadaşlarımla beraber canla başla çalışıyoruz. Hastalarımızın mutluluğu için buradayız ve hizmet vermeye devam ediyoruz" dedi.

Buca Seyfi Demirsoy DH Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör ise "Hastanemizde artık askeri raporlarda dahil olmak üzere hemen hemen her türlü sağlık raporu düzenlenerek en kısa süre içerisinde verilmektedir. Özellikle askeri raporlarında devlet hastanelerinden verilmeye başlanmasıyla Sağlık Kurulumuzun işleri oldukça yoğunlaştı. Sağlık Kurulu'nda 4 veri kayıt operatörü, 1 tıbbi sekreter, 1 hemşire olmak üzere toplamda 6 kişi çalışıyor. Özveri ile çalışan tüm kurul çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Tüm sağlık raporları en kısa süre içinde düzenlenirken en uzun rapor süresi ise engelli durumlarında en geç on iş gününü bulabilmekte. Hemen hemen her konuda sağlık raporu düzenlenirken sadece malulen emeklilik ve yurtdışında inşaat işçisi olarak çalışabilir ibaresi gereken raporlar düzenlenememektedir. Bu raporların Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden verilmesi gerekmektedir.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!