Buca’da hurda alarmı

Güncelleme Tarihi:

Buca’da hurda alarmı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 13:34

BUCA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen yoğun talep üzerine çevre ve görüntü kirliliği yaratan, hurda ve terk edilmiş araçları topladı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmada, ilçe geneline dağılmış durumda, plakasız, hurda veya terkedilmiş 125 araç tespit edildi. Çekicilerle kaldırılan araçlar, tutanak altına alınarak Buca Belediyesi Kaynaklar Şantiyesi’nde muhafaza altına alındı. Araç sahipleri araçlarını geri almak istemesi halinde Kabahatler Kanununun 41/6 maddesi gereğince 526 TL cezai işlem bedelini ödedikten sonra teslim alabilecek. Çalışmalar neticesinde, hurda araçlardan kaynaklanan görüntü kirliliğinin ve çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak.

Â

Buca’da hurda alarmı

Mahalle muhtarlıklarından ve vatandaşlardan gelen ihbar ve talepler üzerine bu çalışmalara başladıklarını belirten Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, terkedilmiş vaziyette bulunan araçların çevre kirliliğinin yanı sıra içinde toplumsal ahlaka aykırı davranışlar sergilenmesini engellemek amacıyla yaptıklarını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!