Bu radyo her şeye maydonoz

Güncelleme Tarihi:

Bu radyo her şeye maydonoz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2007 00:00

Ankara Hürriyet’in bu haftaki konuğu, 1998’de başladığı yayın hayatına enerjisinden hiçbirşey kaybetmeden devam eden Radio Mydonose ile 2002’de kurulan Mydonose Türk Pop. "Herşeye maydonoz olacağız" sloganıyla yayına başlayan Radio Mydonose, haftanın yedi günü 24 saat kesintisiz müzik yayını, MTV ile ortak programı "Party Zone", British Council ile ortak yayını "Selector"ın yanı sıra organizasyonları ve sponsorluklarıyla dikkat çekiyor.

HER hafta Başkent’ten yayın yapan bir radyoyu konuk ettiğimiz Ankara Hürriyet sayfalarının bu haftaki konuğu 1998’den beri yayın yapan Radyo Mydonose ile 2002’den beri yayın yapan Mydonose Türk Pop.

Kuruluş çalışmaları 1997’de başlayan, Ocak 1998’de de yayına başlayan Radyo Mydonose, bugün 29 ilde yayın yapmasının yanı sıra uydu üzerinden dünyanın dört bir yanına ulaşıyor. İlk kurulduğundan bu yana Güncel Hit Müzik (CHR:Contemporary Hit Radio) türünde müzik yapan, çeşitli sohbet programları gerçekleştiren ve konuşmaya önemli yer veren Mydonose, yaklaşık iki yıl önce yayın formatını değiştirdi ve "maksimum müzik, minimum anons ve konuşma" anlayışını benimsedi.

Beny Benassi’den Global DJs’e dünyaca ünlü DJ’leri Türkiye’ye getiren, Ankara’da gerçekleştirilen birçok pop müzik konserine basın sponsoru olan Radyo Mydonose’u Halkla İlişkiler ve Projeler Müdürü Selim Karakaya’dan dinledik:

29 MERKEZDE YAYIN

Reysaş Holding bünyesindeki Radyo Mydonose’un kurulma çalışmaları Ağustos 1997’de başladı. İlk yayınını Ocak 1998’de yapan radyonun ismi ise tesadüfen seçildi. Reysaş’ın Ankara’da Mydonose adlı bir müzikol açma fikri vardı. Daha sonra bir radyo kurma fikri ortaya çıkınca Mydonose ismini radyoya verdik. İstanbul’da da Mydonose Showland kuruldu. "Herşeye maydonoz olacağız" mottosuyla yola çıktık. Ankara frekansımız başından beri 106 iken, İstanbul’daki frekansımız 106.3’den 106.2’ye kaydı. Başlarda yayın akışı içinde sohbet programları yapılıyor, birçok ünlü sanatçı stüdyomuzda konuk ediliyor, konuşma ve anonslara ağırlık veriliyordu, ama yaklaşık iki sene önce yayın formatı değiştirilerek "maksimum müzik, minimum konuşma" benimsendi.

ÇOK FAZLA KONUŞMA SIKIYOR

Bu değişim, radyonun dinlendiği yer ve zaman dikkate alınarak yapıldı ve kısa sürede çok olumlu etkileri görüldü. Ratinglerimiz arttı, tebrikler geldi. Yapılan araştırma radyoların daha çok iş yaparken, ofiste ve arabada dinlendiğini gösterdi. İnsanlar çok fazla konuşmadan sıkılıp frekans değiştirebiliyor. ABD’de CHR müzik radyoculuğunda da aynı tarz benimseniyor. Haber anonsu, kültür, sanat Mydonose’da da var ama diğerleriyle karşılaştırılınca daha az. Misyonumuz pozitif ve enerjik bir radyo olmak. Aynı nedenlerle radyodaki DJ’ler fazla gözönünde değildir. Haftaiçi Didem, Yonca, Cengiz ve Cem, haftasonları ise Haluk, Burcu, Selçuk ve Selim program yapıyor.

MYDONOSE SHOWTİME PARTY

Radyo Mydonose, organizasyonlara da büyük önem veriyor. Örneğin Radyo Mydonose Showtime Party konseptimiz büyük ilgi görüyor. İki yıl önce başladığımız bu partiler kapsamında birçok ismi ilk kez Türkiye’ye getirdik. Getirdiğimiz DJ’ler arasında Beny Benassi, Global DJs, Tom Novy, Rachael Starr ve Chris Lawyer gibi ünlü isimler var. Ayrıca Ankara’da gerçekleştirilen birçok pop konserinin basın sponsoru Radyo Mydonose olmuştur. Yakın zamandaki ilk konser 2 Eylül’deki ODTÜ Vişnelik’teki MFÖ konseri. MTV Türkiye ile Party Zone isimli ortak bir çalışmamız var. Sponsoru olduğumuz bu program Radyo Mydonose’da Cuma ve Cumartesi geceleri 22.00-24.00 arasında yayınlanıyor. Tamamen dans müziklerinden oluşan Party Zone’un yanı sıra Pazartesi 22.00-24.00 saatleri arasında, British Council’ın 20 ülkede yayınlanan Selector isimli programı da Türkiye’de de yayınlanıyor.

Türkiye’de radyoculuk çok genç

Radyo Mydonose Halkla İlişkiler ve projeler Müdürü Selim Karakaya, "Türkiye’de radyoculuğun hala çok genç olduğunu belirterek, radyoculuğu ciddiye almayan sektörden elenmeli ve sadece profesyoneller kalmalı" dedi. Türkiye’de de yurtdışında olduğu gibi branşlaşmanın başladığını, "Talk Radio", "Spor Radyosu", "dans müziği radyosu" gibi çeşitli radyoların kurulduğuna dikkat çeken Karakaya, kendilerinin CHR formatında müzik yaptıklarını, ama diğer CHR radyoların aksine İngilizce müziğin dışına çıkarak, Fransızca, Yunanca, Arapça parçalar ile latin parçaları çalabildiklerini söyledi. Karakaya, hitap ettikleri kitlenin daha çok gençler olduğunu, ama ne zaman parti yapsalar çocuklarıyla gelen anneler olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: "Amacımız hit müzik, enerjik müzik, pozitif müzik yapmak. Teknolojimize çok ciddi yatırım yapıldı. Hollanda’dan gelen sistemle kurulduğumuzdan beri hiç CD çalmadık, direk bilgisayar ortamından çalındı parçalar."

Arabeske kaçmadan Türkçe pop

2002’de kurulan Mydonose Türk Pop’ta güncel Türkçe pop şarkılar çalınıyor. Parçalar için bir sınırımız da var. Fantezi ve arabeske kaçmadan müzik yapmaya çalışıyoruz. Bazen Türkçe rock da çaldığımız oluyor. Mydonose Türk Pop’u da Radyo Mydonose gibi ulusal yapmayı hedefliyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!