Bu kış 132 kişi kurtardılar

Güncelleme Tarihi:

Bu kış 132 kişi kurtardılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 12:08

Bu kış 132 kişi kurtardılar

Haberin Devamı

NİĞDE İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Şevki Türk, bu yıl sert geçen kış mevsiminde yoğun mesai harcadıklarını, 99 olaya müdahale ettiklerini ve 132 kişiyi kurtardıklarını söyledi. Müdür Türk, kurtarma çalışmalarına rağmen 6 kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

35 KARDA MAHSUR KALMA

En yoğun dönemi 1 Ocak ile 17 Mart arasında yaşadıklarını belirten Müdür Türk "Bu tarihler arasında 44 olaya müdahale ettik. Meydana gelen 44 olaydan 35'i yoğun kar nedeniyle mahsur kalma idi. İkinci sırada trafik kazaları vardı. Özel İdare, Karayolları ve 112 acil servisimizle birlikte meydana gelen bütün olaylara en kısa zamanda müdahale ettik" dedi.

UYARILARI DİNLEMEYENLER

Yaşadıkları zorluklara da değinen Türk, şöyle devam etti: "Meteoroloji Müdürlüğü ve AFAD olarak vatandaşlarımızı her daim uyarmamıza rağmen bazı olaylar yaşandı. Çiftlik Tepeköy yolu ve Altunhisar Çiftlik yolunun kapalı olmasına ve uyarılarımıza rağmen buralarda mahsur kalanlar oldu. Ayrıca vatandaşlarımızı kış şartlarında hususi araçları yerlerine toplu taşıma aracı kullanmaları konusunda uyarmamıza rağmen bazıları bunu dikkate almayarak mahsur kaldı. Araçlarının hiçbir bakımı yapılmadan yollara çıkan ve kaloriferinin çalışmadığını, karda mahsur kalınca farkedenlere de rastladık."

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!