'Bu iyilikle kötülüğün savaşı'

Güncelleme Tarihi:

Bu iyilikle kötülüğün savaşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 21:20

ABD Başkanı Donald Trump ilk yurtdışı ziyaretini yaptığı Suudi Arabistan’da yaptığı konuşmada, “Bu, farklı inançlar, farklı mezhepler ya da farklı medeniyetler arasındaki bir savaş değil. Bu iyi ile kötü arasında bir savaş” dedi. Trump konuşmasında “radikal İslamcı terörizm” ifadesini kullanmadı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başlamasının ardından ilk yurtdışı seyahatini yaptığı Suudi Arabistan’da dün ikinci gün temaslarını gerçekleştirdi. ABD-Arap İslam Ülkeleri Zirvesi’ne katılan Trump, “Aşırıcı İdeoloji ile Mücadele Küresel Merkezi”nin açılışına da iştirak etti.

‘MEDENİYETLER SAVAŞI DEĞİL’

Trump, İslam dünyasındaki aşırıcı eğilimlerle ilgili 50 Müslüman ülkenin liderine seslendiği konuşmasında, Batılı siyasetçiler tarafından sıklıkla kullanılan ve kendisinin de yakın zamanda yemin töreninde sarf etmiş olduğu “radikal İslamcı terörizm” ifadesini Suudi Arabistan’da kullanmadı.
Müslüman ülkelerin liderlerinden aşırıcılığa karşı mücadelede kendi üzerlerine düşeni yapmalarını isteyen Trump, “Bu, farklı inançlar, farklı mezhepler ya da farklı medeniyetler arasındaki bir savaş değil. Bu iyi ile kötü arasında bir savaş” dedi.

Haberin Devamı

‘MÜSLÜMAN ÜLKELER ÖNCÜLÜK ETMELİ’

“Müslüman ülkeler, teröre karşı mücadeleye öncülük etmeli” diyen ABD Başkanı Trump, DEAŞ ve diğer radikal terör örgütlerinin en ölümcül etkiyi ve hasarı yine Arap ülkelerine vermiş olduğunu vurguladı. Trump, “Ortadoğulu milletler, kendilerinin yerine Amerikan gücünün düşmanlarını ezmesini bekleyemez” dedi. Trump, kendi yaşam tarzlarını başkalarına dayatmada bulunmayacaklarını, ziyarete kimseye ders vermek için gelmediğini belirtti. “DEAŞ’ın petrol satmasına imkan veren mali kanalları kesmemiz gerek,” diyen Trump, Müslüman ülkelerin radikal görüşlü kişi ve grupları korumaması ve barındırmaması gerektiğini ifade etti. Tahran’a da mesaj gönderen Trump, “İran rejimi barış için ortaklık yapmaya karar verene kadar, vicdan sahibi tüm milletler İran’ı yalnız bırakmalı, izole etmeli ve İran halkının sonuna kadar hak ettiği adil ve meşru hükümete ulaşması için dua etmeli” ifadelerini kullandı.

Bu iyilikle kötülüğün savaşı

FİRST LADY’DEN OKUL ZİYARETİ

FIrst Lady Melania Trump, dün Riyad’da sadece kadınların çalıştığı bir bilgi teknolojisi merkezini ziyaret etti. Burada kadın çalışanlarla bir süre sohbet eden Melania Trump, ziyaretçilerin not yazdığı bir postere de imza attı. First Lady, dünkü programı çerçevesinde Riyad’daki Amerikan Uluslararası Okulu’nu da ziyaret etti.

Haberin Devamı

TRUMP'TAN SİSİ'YE MISIR’A GİDECEĞİM

Trump Riyad’da Bahreyn, Katar, Mısır, Kuveyt ve Umman gibi ülkelerin liderleriyle de buluştu. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile görüşmesinde Trump, “Mısır’a gideceğim. Yakında bunun programını yapacağız” dedi. ABD Başkanı, Mısır lideri Sisi’nin “mevcut şartlar altında muazzam işler çıkardığını” söyleyerek Kahire yönetimini övdü. Sisi ise Trump’a “İmkansızı gerçekleştirebilen eşsiz bir kişisiniz” diye karşılık verdi. Trump, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife ile görüşmesinde ise iki ülke ilişkilerini geliştirileceklerini ve iki ülke arasında artık gerginlik olmayacağını söyledi.

Türkiye’yi Çavuşoğlu temsil etti

Haberin Devamı

Kral Abdulaziz Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen zirveye, Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı. Zirvenin yapılacağı merkezde Bakan Çavuşoğlu’nu Kral Selman bin Abdulaziz karşıladı. Kral Selman ile selamlaşma ve kısa bir görüşmenin ardından Bakan Çavuşoğlu, konuk devlet başkanlarının olduğu salona geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!