Bu fuarda her şey doğal

Güncelleme Tarihi:

Bu fuarda her şey doğal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 16:11

Bu fuarda her şey doğal

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da Doğal ve Sağlıklı Yaşam Günleri'nin ikincisi başladı.

Isparta Belediyesi'nin ilkini mayıs ayında düzenlediği 'Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri'nin ikincisi Dr. Devlet Bahçeli Gökkubbe Fuar Merkezi'nde başladı. 22 Ekim'e kadar açık kalacak Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri'nde Isparta'nın kimyasal madde kullanılmadan doğal gübrelerle yetiştirilen yöresel ürünleri satışa sunuluyor. Ayrıca seçilmiş 20 ilin yöresel ürünleri sergileniyor.

Fuara kentin birçok köyünden organik ürün getirildi. Sütçüler'e bağlı Aşağı Yaylabel Köyü fuara kuru fasulyesi ile katılırken, Aksu'nun Koçular Köyü barbunya, Gelendost'un Çaltı Köyü sarımsak, Gönen'in Güneykent'i hünnap, Şarkikarağaç'ın Çiçekpınar Beldesi ise çiçek balı ile katıldı. Birçok köyden de çilek, patates, soğan, mantar, nohut ve el yapımı makarna getirildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son yıllarda insanların daha çok ambalaj içerisinde, GDO içeren besinler tükettiğini belirterek, "Burada bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Hepimizin başının belası adını bile söylemekten ürktüğüm kanserden korunmanın yolu doğal beslenmekten geçiyor. Bu fuar kansere karşı bir savaşın başlangıcıdır. Bütün Ispartalılara sesleniyorum. Gelin doğal beslenin. GDO'lu ürünler tüketmeyin. Köylerden topladık geldik. Her şeyi bahçeden buraya indirdik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!