BTC'den girişimcilere destek 

Güncelleme Tarihi:

BTCden girişimcilere destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 13:03

BTC'den girişimcilere destek 

Haberin Devamı

İskender ZENGİN/ANDIRIN(Kahramanmaraş), (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) şirketinin desteğiyle açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sona erdi. Kursiyerlerin sertifikaları törenle verildi.
Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı güzergahındaki şehirlerin sosyal, çevresel ve ekonomik açıdan kalkınmasına destek olmak amacıyla Atatürk Üniversitesi ve BTC işbirliğiyle yürütülen Geleceğe Doğru Bakmak projesi kapsamında Andırın'da KOSGEB ve Andırın Belediyesi işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu açıldı. Kursa başarıyla tamamlayan 20'si kadın 29 kursiyer için tören düzenlendi.
Törende konuşan Andırın Kaymakamı Haluk Koç, küçük ve orta ölçekli işletmelerin bir ülkenin kalkınmasında büyük bir rol oynadığını belirterek kursun devamının getirilmesi noktasında gerekli desteğin sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.
BTC Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan ise inşaat çalışmalarının başladığı 2003 yılından beri, boru hattı boyunca yüzlerce projeye finansal ve teknik destek verdiklerini, bu sayede, boru hattında yer alan yerleşimlerde toplumsal ve ekonomik kalkınmayı teşvik ettiklerini kaydetti. 
BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya da kursu başarı ile tamamlayan girişimcilere kendi iş yerlerini kurmaları için hem teknik hem de maddi destek vereceklerinin sözünü verdi.
Konuşmaların ardından protokol tarafından kursiyerlerin sertifikaları verildi. Törene; Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Andırın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu, Botaş İnternational Limited Temsilcileri Muharrem Bayazıt, Mustafa Demir, daire amirleri ile muhtarlar katıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!