BSMMMO'dan satranca destek

Güncelleme Tarihi:

BSMMMOdan satranca destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 11:12

BSMMMO'dan satranca destek

Haberin Devamı

BALIKESİR Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) ile Balıkesir Zeka ve Zihin Sporları Derneği'nin (ZESDER) bu yıl ikincisini düzenlediği Satranç Turnuvası, BSMMMO hizmet binasında gerçekleştirildi. 3 gurupta dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

BSMMMO ile ZESDER'in ortaklaşa düzenlediği satranç turnuvasına, üç kategoride 85 sporcu katıldı. 5 tur üzerinden oynanan A Grubu'nda 19 sporcu mücadele etti. Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Fatih Demirci 4 maçı kazandı ve bir maçı berabere tamamlayarak 4.5 puanla şampiyon oldu. Dörder puanlı oyunculardan Altıeylül Belediyespor'dan Yılmaz Yaman averajla ikinci, ZESDER'den Erman Yılmaz aynı puanla üçüncü oldu.

Bu kategoride Kaan Özden, Emir Serhat Akad, Ahmet Deveci, Yiğit Ak, Elifnaz Akat, Serdar Yüksek ve Kerem Adnan Betik, ilk 10'a girerken, Elifnaz Akat, en iyi bayan sporcu ödülünü aldı. A kategorisinde dereceye giren sporculara ödüllerini, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İl Temsilcisi Erdem Özgören verdi.

50 sporcunun yer aldığı B Grubu'nda ZESDER'den Zeynep Yalçın, 6 tur sonunda 5.5 puan ve averajla birinci oldu. Ödülünü Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Metin Yalçın'ın elinden alan başarılı sporcu, ayrıca en iyi bayan ödülünün de sahibi olarak turnuvayı çift ödülle tamamladı. Bandırma'dan Mehmet Yılmaz aynı puan ile ikinci, Onur Akyüz 5 puan ile üçüncü oldu. Devrim Yiğit Yalçın, Atakan Türkmen, Tunay Arda Ceylan, Bartu Çakmak, Mustafa Efe Gültepe, Kemal Fıstık ve Ada Alkan Akdeniz ilk 10'a girip, ödül almaya hak kazanan diğer sporcular oldu.

C grubunda mücadele eden 16 minik satrancının hepsi şampiyon ilan edildi. Emre Eşme, Doruk Çakır, İbrahim Burak Karakaş, Melis Erva Acar, İbrahim Tekir, Hayal Sahra Kaygusuz, Hiranur Topuz, Kazım Çağan Deligöz, Kıvanç Akdoğan, Demir Kılınç, Utku Hatipli, Yusuf Bera Mutlu, Yağız Türkkan, Batuhan Demir Başaran, Sena Zeynep Hüroğlu ve Kemal Kağan Pehlivan madalya sevinci yaşadı.

TSF İl Temsilcisi Erdem Özgören, Balıkesir'de satrancın gelişmesi, bu spor dalında iyi derecelerle Balıkesir'in adının duyurulması için sponsorlara gereksinimi olduğunu belirtti. Satranç turnuvasına ve satranca verdiği destek nedeniyle de BSMMMO Başkanı Metin Yalçın'a teşekkür etti. Özgören, Satranç hayattır. Bu sporla ilgilenenler, başta eğitim olmak üzere hayatın her alanında daha başarılı olurlar" diye konuştu. 

Başkan Metin Yalçın da, geleceğin şampiyonlarını odada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!