Briç turnuvası katılım ücretleri engellilere gidecek

Güncelleme Tarihi:

Briç turnuvası katılım ücretleri engellilere gidecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 12:36

Briç turnuvası katılım ücretleri engellilere gidecek

Haberin Devamı

ERCAN ATA / ANKARA,(DHA) - ENGELLİLER Günü nedeniyle 10 Aralık'ta çeşitli şehirlerdeki Briç kulüplerinde simültane briç oynayacak 5 bin kişi, katılım bedellerini omurilik engellilerine verecek.

Türkiye Briç Federasyonu, 3 Aralık Engelliler Günü sebebiyle önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 10 Aralık cumartesi günü farklı şehirlerdeki briç kulüplerinde buluşacak olan yaklaşık 5 bin briç sever, yarışma sonuçlarını federasyonun internet sitesinde buluşturarak, sanki aynı yerde yan yana oynuyormuş gibi birbirleri ile yarışma olanağı bulacaklar. 'Simültane Briç' denilen bu sistemin katılım bedellerinin bir bölümü ise Omurilik Felçlileri Derneğine bağışlanacak. Dileyenler yardım miktarlarını arttırabilecek.

Simültane sistem ile farklı şehirlerdeki sporcuları aynı salonda oynuyormuş gibi bir araya toplayabilen turnuvanın klasmanı da yarışma sonunda hemen belirlenebilecek. Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu, son turnuvaya 3 bine yakın kişinin katıldığını, oluşturulacak sanal salondaki sayının bu kez 5 bin kişiye ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Daha önce plastik kapak toplanması ve akülü araba kampanyası ile adını duyuran Omurilik Felçlileri Derneği'nin yöneticileri, engelliler günü nedeniyle Türkiye Briç Federasyonu'nun böyle bir sosyal sorumluluk projesi düzenlemesinden duydukları memnuniyeti belirttiler. Elde edilen gelir ile de akülü tekerlekli sandalye alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!