Brezilya’ya baba ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Brezilya’ya baba ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2008 00:00

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile birlikte iki günlük ziyaret için bugün Brezilya’ya giden Carla Bruni, Sao Paulo’da yaşayan İtalyan bir işadamı olan babası Maurizio Remmert’i de görecek. Bruni, 41’inci doğum gününü, varlığını sadece 12 yıl önce öğrendiği biyolojik babası Remmert ile kutlayacak.

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa Birliği Dönem Başkanı sıfatıyla iki günlük Brezilya temaslarına başlıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Rio de Janeiro’daki temasların ardından, beraberinde götürdüğü eşi Carla Bruni-Sarkozy ile birlikte Noel tatili için Brezilya’da kalacak. Sarkozy çifti, tatili, Bruni’nin 33 yıldır Sao Paulo’da yaşayan biyolojik babası Maurizio Remmert’in yanında geçirecek. Remmert, Petropolis kentine 60 kilometre uzaklıktaki İtaipava isimli sahil köyünde yaşıyor. Carla, bu seyahatte, yarın basacağı 41’nci yaş gününü biyolojik babası Remmert ile kutlama fırsatı da bulacak.

Yıllar önce Torino kentinde viyola çalan Remmert, 60’lı yıllarda İtalya’nın en zengin iş adamlarından olan Alberto Bruni-Tedechi ile evli Marysa Tedechi’ye aşık olmuştu. Tutkulu, ama yasak aşkın meyvesi olarak doğan Carla Bruni, yıllarca kendisinden gizlenen gerçeği 1996 yılında öğrenmişti. Alberto Bruni’nin gerçek babası olmadığını öğrenen ve biyolojik babasıyla 11 yıldır görüşen Carla ile Remmert arasında su sızmıyor.

30 yıl sakladılar

Sarkozy çiftinin Carla’nın biyolojik babasıyla daha uzun süre birlikte olmak için Brezilya programını uzatma planı, pazar günü Journal de Dimanche ve Le Parisien dışında gazete yayınlanmayan Fransa’da internet sitelerini ve televizyonları harekete geçirdi.

Haberlerde, Remmert’in "yasak aşk" konusunda Brezilya basınında çıkan ifadelerine yer veriliyor. Carla’nın annesi Marysa ile 32 yaşındayken tanıştığını, kadının evli olmasına rağmen büyük aşk yaşadıklarını söyleyen Remmert, ilişkilerinin altı yıl sürdüğünü belirtiyor. Remmert, "Carla doğduğu vakit benim kızım olduğunu ikimizden başka kimseye söylemedik" dedi.

Hem iş hem tatil

KÜRESEL ekonomik kriz nedeniyle yoğun ve yorucu geçen Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nı 1 Ocak’ta devretmeye hazırlanan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, iki günlük resmi temasların ardından kayınpederinin Brezilya’daki evinde Noel tatili yapacak. Sarkozy, Fransa halkına 31 Aralık akşamı yapacağı yeni yıl konuşması için Paris’e dönecek.

AB-Brezilya toplantısına katılacak Sarkozy, beraberinde Fransa’nın en büyük şirketlerinin patronları ve yöneticilerinden oluşan 60 kadar işadamını da götürdü. Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva ile görüşecek olan Sarkozy’nin, Brezilya ordusuna satılması planlanan denizaltı, helikopter ve bombardıman uçakları konusundaki anlaşmaları da masaya koyacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!