Bozüyük’te Sağlık Çalışanlarına "Sepsis Tanısı" Konulu Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Bozüyük’te Sağlık Çalışanlarına Sepsis Tanısı Konulu Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 14:02

SAĞLIK ÇALIŞANLARI EĞİTİM

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunan Metristepe Kültür Merkezi’nde, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türk Yoğun Bakım Derneği işbirliği ile sağlık çalışanlarının farkındalığının arttırılması amacıyla "Sepsis Tanısı" konulu eğitim verildi.
Eğitim ile sağlık tesislerinde görevli tüm uzman hekimlerin sepsis tedavisinde daha iyi sonuçlara ulaşılması, mortalitenin azaltılmasının hedeflendiği belirtildi. Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan Prof Dr. Birgül Büyükkıdan Yelken, sepsisin; vücudun infeksiyona yanıtının kendi doku ve organlarına hasar vermesi ile ortaya çıkan ve erken tanı konulmaz ve tedavi edilmezse şoka, organ yetersizliğine ve ölüme yol açan bir hastalık olduğu ve dünyada 30 milyon civarında insanı etkileyen ve 8 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açan bir sağlık sorunu olduğunu vurguladı.
Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının ilgiyle takip ettiği eğitimin sonunda Genel Sekreter Uzm. Dr. Burak Öztop, Prof Dr. Birgül Büyükkıdan Yelken’in aynı zamanda eğitim camiasının bir üyesi olması münasebetiyle öğretmenler gününü kutlayarak, çiçek taktim etti.
Bu kapsamda yapılan eğitimlerin 1’inci Bölümü Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Birgül Büyükkıdan Yelken’in konuşmacı olarak katılımı ile Bilecik Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilmişti. İkincisi ise Genel Sekreterlik bünyesinde görev yapan tüm hekimlerin eğitiminin tamamlamasının sağlanması amacıyla Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!