Bozüyük’te İlköğretim Haftası Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Bozüyük’te İlköğretim Haftası Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 16:01

İLKÖĞRETİM HAFTASI

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İlköğretim Haftası düzenlenen törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda yapılması planlanan program hava muhalefeti nedeniyle Kumral Abdal Anadolu Lisesi spor salonunda devam etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, yaptığı konuşmada, Bozüyük’te 2015-2016 eğitim öğretim yılının sorunsuz bir şekilde başladığını söyledi. Gümüş, konuşmasında "Bozüyük ilçemizdeki tüm okullarımızda okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından bizden istenen tüm materyaller devletimiz tarafından karşılanmıştır. Eğitim anlayışımızda temelimiz öğrencimizdir. Bu asil ve aziz milletin bütün fertlerinin çocukları bütün öğrencilerimiz eğitimde fırsat eşitliği temeline dayanarak eğitimi en iyi, en güzel ortamda almayı hak ediyor. Bizim görevimiz de bunu sağlamaktır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında bu ortamı sağlamamızda bizlere destek olan bütün kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Okullarımız donanım ve eğitim kalitesi olarak özel okullarla yarışabilecek konumdadır. Devletimiz okullarımızın eksiklerinin tamamlanması noktasında bütün imkânlarını seferber etmiştir. Bu bağlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Halil Eldemir, Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise konuşmasında “Bizler göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her zaman ve her yerde eğitime önem verdiğimizi, geleceğimizin teminatı yavrularımızın geleceğe daha iyi hazırlanmaları ve daha iyi eğitim almaları için ne gerekiyorsa yapacağımızı defalarca dile getirmiştik. Okullarımızın eksiği kalmasın diye son olarak Necip Fazıl Kısakürek ilkokuluna sentetik saha, basketbol ve voleybol sahasını kazandırmanın yanında, okullarımızın iç donanımlarıyla ilgili de üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Bunu yapmamızda ki amaç; benim devlet okulumda ki öğrencimle özel okulda ki öğrencimin aynı imkânlara sahip olmasını istememizdir. Bizim mücadele ve desteğimiz bunun içindir” diyerek belediye olarak okullara yapılan hizmetlerden bahsetti.
Başkan Bakıcı, “Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur ‘İlim talebi için yola çıkan kimse, dönünceye kadar Allah yolundadır. Değerli öğrencilerimiz, sizleri okula gönderirken önce Allah’a, sonra da geleceğinizi şekillendiren, toplumumuzun mihenk taşı olan öğretmenlerimize emanet ediyorum. Hem spor alanlarınız hem de yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Ardından AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, tarafından bir konuşma yapıldı. Eldemir konuşmasında, ”Ülkenin gelişmesinde, büyümesinde ve güçlenmesinde en önemli faktör yetişmiş insan gücü ve çalışacak insan gücü faktörüdür. Görevde bulunduğumuz 13 yılda öğrencilerimizin daha nitelikli okullarda okuması ve günün ihtiyaçlarına göre okulların fiziki alanlarında yaptığımız düzenlemeler bundan böyle de eğitimin niteliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar devam edecektir. Çocuklarımız bizim en önemli yatırım aracımız ve geleceğimizin teminatıdır. Bunun için el birliği ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben bu bağlamda başta ilçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere eğitim adına emek sarf eden tüm kurumlarımıza teşekkür ediyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Bozüyük Belediyesi tarafından okul bahçesine yapılan spor sahalarının ve Atatürk büstünün açılışı yapıldı. Okulun gezilmesi ile program sona erdi.
Törenlere, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, belediye başkan yardımcıları, milli eğitim şube müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, MHP Milletvekili adayı Ahmet Murat Köftecioğlu, MHP İlçe Başkanı Mehmet Karuk, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!