Bozok Üniversitesi’nde 20 ülkeden 83 yabancı öğrenciye eğitim

Güncelleme Tarihi:

Bozok Üniversitesi’nde 20 ülkeden 83 yabancı öğrenciye eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 13:07

Bozok Üniversitesi’nde 20 ülkeden 83 yabancı öğrenciye eğitim

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- BOZOK Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, Yozgat’ta eğitimlerine devam eden 20 farklı ülkeden üniversite öğrencileriyle toplantı düzenleyip yaşantıları, karşılaştıkları sorunlar ve talepleri konusunda bilgiler aldı.

Bozok Üniversitesi konukevi ve sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda, Rektör Salih Karacabey, Bozok Üniversitesi’nin eğitim öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası alanda da, ele alınmasının gerekliliğine inandığını ve bu yolda somut gelişmeleri görmenin gurur verici olduğunu söyledi. Öğrencilerin imkanlar dahilinde tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Prof. Dr. Karacabey, “Üniversitemizde 20 farklı ülkeden gelen 83 öğrencimiz eğitim görüyor. Üniversitemize gelerek eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrencilerimizi yabancı olarak görmüyoruz. Bugün de başka ülkelerden gelen öğrencilerimize gurbette yalnız olmadıklarını hissettirmek, varsa talep ve beklentilerinizi dinlemek için bir araya geldik” dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, hedeflerinin daha çok misafir öğrencinin Yozgat’ta eğitim görmesini temin etmek olduğunu ifade ederek, “Üniversitemize özellikle yurt dışından çok daha fazla öğrenci kazandırmaktır. Bu noktada dünyanın her tarafına eğitim hizmeti götürmekte ve dünyanın her ülkesinden öğrenci getirmek suretiyle kültür elçiliği yapacak insanların sayısını artıma düşüncemiz var” diye konuştu.

Rektör Karacabey, konuşmasının ardından başka ülkelerden Yozgat’a gelen öğrencilerin yaşantıları, karşılaştıkları sorunlar ve çözümleri konusunda bilgi alarak, öğrencilerin sorun yaşamadan eğitimlerini sürdürmeleri için çalışmalar yaptıklarını söyledi.Yabancı öğrencilerde, Bozok Üniversitesi’nde bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektör Salih Karacabey’e teşekkür ettiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!