Boytaş ile AGÜ ortaklık ve mentörlük sözleşmesi imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Boytaş ile AGÜ ortaklık ve mentörlük sözleşmesi imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 12:25

Boytaş ile AGÜ ortaklık ve mentörlük sözleşmesi imzalandı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ), Boytaş Mobilya A.Ş. ile işbirliği ve mentörlük sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeye göre, AGÜ ile Boytaş, Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde, Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik alanında ortak faaliyetler ve projeler yürütecek.
Mobilya sektörünün önde gelen firmalarından olan ve Bellona, 'İstikbal' ile 'Mondi' markaları için mobilya üretimi yapan Boytaş Mobilya ile AGÜ arasındaki İşbirliği ve Mentörlük Çerçeve Sözleşmesi, Sümer Kampusu Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda imzalandı. Rektör Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile Boytaş Mobilya A.Ş. Genel Müdürü Şahin Nursçan arasında imzalanan sözleşmeye göre, lisans ve lisansüstü öğrencileri tez ve lisans bitirme ödevlerini firmanın Ar-Ge konularında yapabilecek. Boytaş’ın Ar-Ge Merkezi başta olmak üzere şirket personeline yönelik lisansüstü ve doktora programları gerçekleştirilecek. Öğrencilere staj ve mentörlük imkanları sağlanacak.
Toplantıda konuşan Rektör Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Boytaş’ın Türkiye’nin en önemli sektörünün en önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirterek bilimsel, Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik gibi hemen hemen her alanda işbirliği anlaşması imzaladıklarını söyledi. Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu, şöyle dedi:
“Üniversite olarak en büyük hedefimiz dünya ile entegre, iş ve sanayi dünyası ve diğer eğitim kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber, toplumun hem somut ihtiyaçlarıyla hem de bilim dünyasının ihtiyaçlarıyla karşılayabilecek bir üniversite olmak.”
Boytaş Mobilya A.Ş Genel Müdürü Şahin Nursaçan da üniversite-sanayi işbirliğine yürekten gönül veren bir şirket olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!