Boynukara, Yeni Anayasa konferansı

Güncelleme Tarihi:

Boynukara, Yeni Anayasa konferansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 09:48

Boynukara, Yeni Anayasa konferansı

Haberin Devamı

Mustafa ÖNDOĞAN/BESNİ (Adıyaman),(DHA)- AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Besni’de “Darbeci ve Vesayetci Anayasadan Sivil Anayasa” konulu konferans verdi.

Besni Sosyal Hizmetler Merkezi Konferans salonu’nda Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen konferansa, AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Eğitim Bir-Sen Besni Şube Başkanı Mahmut Akdoğan, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, kriz atmosferinin hakim olduğu bir noktada dünyanın gidişinin mümkün olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Biz dünyanın krizden çıkışını kamuoyu önünde talep ettik. Birleşmiş Milletlerin yapısında başlayacak yeni organizasyonla krizin derinleşmeden önleme olasılığını düşünüyorduk. Fakat dünyaya egemen olan ana unsurlar buna yanaşmadılar, bu kriz derinleşiyor. Dünyanın böyle gitmeyeceği apaçık ortada. Dünyanın belli bir noktadan sonra yeni bir denklem kuracağı da açık. O zaman biz kendi sorunlarımızı çözerek masaya oturmakta fayda var. Çünkü biz ayaklarında pranga olan bir ülke pozisyonundayız. Bu prangadan kurtulmamız gerekiyor. Dünyanın her bölgesinde küresel krizler yaşanıyor. Gündemde olan yeni anayasa ve başkanlık sistemi yeni bir sistem değildir. Bu sistem elli yıldır Türkiye gündeminde, iç ve dış faktörlerden dolayı bu sisteme geçilmesi gerekmektedir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!