Boynukara: FETÖ'yle mücadele sabote edilmek isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Boynukara: FETÖyle mücadele sabote edilmek isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 13:32

Boynukara: FETÖ'yle mücadele sabote edilmek isteniyor

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Türkiye'nin FETÖ'yle mücadele etmeye çalıştığını ancak bunu sabote etmek için vicdanlara tuzak kurulmak istendiğini söyledi.
Temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Adıyaman'da bir dizi ziyarette bulunan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Türkiye'nin FETÖ'yle mücadele etmeye çalıştığını belirterek, " Çalışıyor diyorum, çünkü mücadelenin çok zor olduğu açık. Karşımızda, toplumun tüm kılcal damarlarına nüfuz etmiş ve küresel unsurlarca desteklenen bir terör örgüt var. Şeytanlığın her türünün nasıl yapılacağını iyi biliyor. 'Büyük şeytanın' büyüttüğü, yetiştirdiği, eğittiği bir örgüt. Yalan söylemede, iftira atmada, ağlayıp sızlayıp vicdanları esir almada ne kadar maharetli olduğunu çok iyi biliyoruz. FETÖ denilen şeytanı anlamak, oyunlarının farkına varmak ve bu oyunları bozmak zor. Ama imkansız değil. Bunu başarabilmek siyasi birikim ve omurgalı bir siyasi duruş şart. Bununla birlikte, yürütülen mücadelenin ülkenin ve milletin beka sorunuyla doğrudan ilgili olduğunu görmek lazım. Bu mesele, şahsi bir mesele değil. Şahsi mesele olmadığı için bireysel mağduriyetleri odağa alan vicdan merkezli değerlendirmeler bizi yanlış yere götürür. Bu mücadele, küresel özelliği olan bir terör örgütüne karşı yapılmaktadır."
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı yürüyüşe de değinen Boynukara, şunları söyledi:
"Eylemlerde asıl ayırıcı unsur, şiddete karışmamak ve şiddeti yüceltmemektir. Bu iki unsur olunca, kategorik olarak sorun yok. Bu noktada; eyleme gerekçe olarak sunulan olaya bakmak lazım. İsterseniz birkaç noktanın altını çizelim. Birincisi; MİT TIR'larına yönelik operasyon, FETÖ kalkışmasının ve Türkiye’nin içine yönelik kuşatmanın ayaklarından birisiydi. İkincisi; TIR'lardan elde edilen görüntülerin, ulusal güvenlikle ilgili olduğu ve yayınlanmaması gerektiğine ilişkin mahkeme kararı var. Üçüncüsü; buna rağmen, görüntüler ve kayıtlar gazeteye servis edildi. Yani suç olduğu bilinmesine rağmen yapıldı. Dördüncüsü; gazete ise suç olduğunu bilmesine rağmen haberleştirdi. Şimdi hukuk devleti ne yapacak? Kuşkusuz ki, suça ilişkin süreci işletecek. İsmi geçen kişinin bu işle ilgisi olmadığı söyleniyorsa o farklı. Ama olayın kısa özeti bu. CHP bu gerçeğe rağmen olayın arkasında duruyor ise durum farklı. İşte o zaman, eylemin amacı sorgulanır hale geliyor. Şimdi bu açıklık üzerinden soruyorum; CHP masum bir eylem mi yapıyor, yoksa vicdanlara tuzak mı kuruyor?"
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!