Boşanma davası açan eşten, ‘Beni öldürecek’ feryadı

Güncelleme Tarihi:

Boşanma davası açan eşten, ‘Beni öldürecek’ feryadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 14:26

ADANA'da, 31 yaşındaki Nurhayat Hatipoğlu, boşanma davası açtığı eşi 37 yaşındaki Saffet Hatipoğlu'nun, ailesiyle kaldığı eve baskına gelip, kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia etti.

Tehditler nedeniyle savcılık ve polise dilekçe veren bir çocuk annesi Nurhayat Hatipoğlu, “Şikayet ediyorum, onu polis yakalıyor, sonra serbest bırakılıyor, yine gelip tehdit ediyor. En son eve gelip bütün pencerelerin camlarını kırdı, tabancayla ateş etti. Polisler boş kovan bulamayınca ‘O senin kocan’ diyerek gitti. Onu durdursunlar” dedi. Suçlanan Saffet Hatipoğlu ise “Karımın psikolojik sorunları var” dedi.

2001 yılında evlendiği hal komisyoncusu eşi Saffet Hatipoğlu'nu, çapkınlık ve gece hayatından vazgeçmesi için uyardığını öne süren Nurhayat Hatipoğlu, karşılığında ölümle tehdit edildiğini öne sürdü. 4.5 yaşındaki kızları Fatma Naz'ın babasının tehditlerine dayanmayan Nurhayat Hatipoğlu, 2004 yılında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi, kızını da alarak ailesinin yanına taşındı. Burada da eşinin tacizlerinden kurtulamayan Hatipoğlu, ailesi ile birlikte başka bir eve taşınıp boşanma davası açtı. Yeni evlerini de bulan eşinin tehdit ve tacizleri devam eden Nurhayat'ın kaldığı ev 2 gün önce kurşunlandı. İddiaya göre Saffet Hatipoğlu, kurşunlamanın ardından, “En kısa sürede gelip seni öldüreceğim” diyerek kaçtı. Aldığı ölüm tehditleri ile yaşamının zindana döndüğünü anlatan Nurhayat Hatipoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Saffet'le severek evlenmemize rağmen, çocuğumuz olduktan sonra gece hayatına girip, beni eve getirdiği başka kadınlarla aldatmaya başladı. Tepki gösterdiğimde beni ve kızımızı öldüreceğini söyledi. Ben de kızımı alarak ailemin yanına taşındım. Defalarca ailemin evinin önüne geldi. Beni ve ailemi ölümle tehdit edip evimizin camlarını kırdı. Polis ve cumhuriyet savcılığına yaptığım tüm şikayetler hiçbir işe yaramadı. Evimize gelen polis ekipleri, ‘O senin kocan yapacağımız bir şey yok.

Ayrılana kadar sabredin’ dedi. İki hafta önce çarşıda alışveriş yaparken eşimin telefonla taciz etmesi üzerine karakola sığındım. Karakola da gelip, görevli polislere, ‘Ben bu kadından ayrılmak üzereyim. Kızımı alıp biraz gezdireceğim’ dedi. Polisler, onun bu hakkı olduğunu söyleyince kızımı da alıp götürdü. Şimdi getirmiyor. Telefonla aradığında kızımı sorduğumda, ‘Rüyamda biri bana kızımızı kesip öldürmemi söyledi. En kısa sürede başını keseceğim. Daha sonrada sıra sana gelecek’ diyor. Devletimiz, kızım ve ben öldürüldükten sonra mı olaya el atacak. Defalarca verdiğim şikayet dilekçeleri hiçbir işe yaramadı. Ben yaşamak istiyorum. Eşimin, bize zarar vermeden engellenmesini istiyorum. 2 yıldır hayatımız zindan oldu. Kızımı da elimden aldı. Onu da beni de öldüreceğini söylüyor. Onun durdurulmasını istiyorum.”

‘PSİKOLOJİSİ BOZUK’

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Saffet Hatipoğlu ise kızını kaçırmadığını, eşinin kendisine verdiğini söyledi. Eşinin psikolojik sorunları bulunduğunu, bu nedenle Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde de tedavi gördüğünü öne süren Hatipoğlu, şöyle konuştu:

“Benim psikolojik sorunum yok. Dengesiz biri de değilim. Çocuğuma zarar vermem söz konusu olamaz, kimseyi tehdit etmedim. Eşimin psikolojik sorunları var. Tedavi de gördü. 10 gün önce çocuğumu bana verdi, sonra polise kaçırdığıma dair şikayette bulunmuş. Kızımı aldım, karakola gittim, kaçırmadığımı söyledim. Eşim dengesiz olduğu için yanına götürmüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!