Boşanan babalar eylemde

Güncelleme Tarihi:

Boşanan babalar eylemde
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2013 16:09

Eylem yapan Boşanmış Babalar Platformu'na bağlı babalar, isteklerini Ankara'ya iletecek.

Haberin Devamı

Boşanmış Babalar Platformu'na bağlı eşlerinden ayrılmış yaklaşık 10 baba, çocuklarını devlet izniyle görürken ödedikleri para miktarını protesto etmek için 'Çocuklar da insandır' adıyla basın açıklaması düzenledi. Taksim Meydanı'nda toplanan eşlerinden ayrı babalar, çocuklarını ayda 2 kez pedagog, icra memuru ve polis eşliğinde gördüklerini belirterek, çocuklarını her gördüklerinde İcra İflas Kanunu'na göre ortalama 300 lira devlete ödeme yaptıklarını, bunun haksız olduğunu belirtti.

"AYDA 2 KERE ÇOCUĞUMUZU GÖRMEK İÇİN 600 LİRA ÖDÜYORUZ"

Boşanmış Babalar Platformu Başkanı Murat Ercan, konuya ilişkin çalışmalarını Adalet Komisyonu'nda görüştüklerini söyleyerek, "Çocuğun anne ve babayla görüşmelerindeki ödenmesi gereken harçların yüksek oluşundan hakimlerin, savcıların haberdar olmadığını gördük. Kanun yapıcılarla bu kanunlara maruz kalan bizlerin arasındaki bu derin uçurumu yok etmemiz gerekir. Kanunen ayda 2 defa çocuklarımızı görebiliyoruz. Her görüşmemiz icra dairesinin durumuna göre 250 lira ile 400 lira arasında değişiyor ama ortalama 300 lira, ayda 2 defa çocuğumuzu görmeye kalktığımızda 600 lira gibi bir para ödenmesi gerekiyor. Asgari ücretin de ne kadar olduğunu biliyoruz, bunu ödeyemeyen babalarımız var. Zaten nafaka ödeyen bir babanın ekstra bir icra giderini ödemesi durumunda zaten çocuğu görmek yada nafakayı ödemek imkansız hale geliyor" dedi.

Haberin Devamı

"ÇOCUKLARINI UZUN SÜREDİR GÖREMEYEN ARKADAŞLARIMIZ VAR"

Boşanmış Babalar Platformu Başkan Yardımcısı İlker Çeliksungu ise, devletin çocuklarını görmeleri için icra parası olarak bir miktar temin ettiğini belirterek, "Devlet çocuklarımızı bir eşya olarak görüyor. İcra memurlarıyla çocuklarımızı görmek için eski eşlerimizin kapısına dayanmak istemiyoruz. İcra İflas Kanunu'nun 25. maddesini tamamiyle değiştirmek istiyoruz. Biz bu derneği mağdur babalar adına kurduk. Dernek olarak yeni resmiyet kazandık ama senelerdir mücadelemiz devam etmektedir. Bizim platformda çocuklarını çok uzun süredir göremeyen arkadaşlarımız mevcut. Ben ise çocuğumu zaman zaman görüyorum, zaman zaman göremiyorum. Çalışma grubumuz var ve görüşlerimizi dile getirmeye çalışıyoruz ve bunun için Ankara'ya da gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIN AĞZINDAN BAŞBAKAN'A MEKTUP

Grup adına basın açıklamasını okuyan platform sözcüsü Hüseyin Kılınç, çocuklarının sorunları hakkında kamuoyu yaratma amaçlı toplandıklarını belirterek "Geçtiğimiz yılın Kasım ayına kadar Türkiye'de kamuoyunca çok fazlaca bilinmeyen ancak o tarihten bu yana herkesin artık bildiği bir sorunun birinci tarafıyız. İcra İflas Kanunu Madde 25 günümüzde onbinlerce Yusuf'un atıldığı kuyular gibidir. Yusufları ebeveynleri olarak bizler ağlıyoruz" dedi. Sözcü Hüseyin Kılıç, basın açıklamasının ardından bir çocuğun ağzından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazılmış bir mektubu da okudu. Mektupta "Sayın Başbakan amcacığım, biliyor musun benim annemle babam boşandı. Ben şimdi annemle kalıyorum. Hakim amca öyle karar verdi. Ben babamla her akşam oynamak isterdim" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!