Borusan Quartet barış için çaldı

Güncelleme Tarihi:

Borusan Quartet barış için çaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 15:11

ABD'de düzenlenen Uluslararası Oda Müziği Yarışması'nda dünya birinciliği kazanarak altın madalya ile dönen Borusan Quartet, İzmirli sanatseverler ile buluştu.

Haberin Devamı

100'ncü Yıl Güzelbahçe, Kültürpark, Karabağlar Çalıkuşu, Urla ve Bornova Rotary kulüplerinin ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen konser, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Rotary Kulübü 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever tarafından beğeniyle izlendi.
Birinci kemanda Esen Kıvrak, ikinci keman'da Olgu Kızılay, viyolada Efdal Altun ve viyolanselde Çağ Erçağ'ın yer aldığı Borusan Quartet, konserin birinci bölümünde S. Gürkan'ın Tango Feeling, I. Mirzayev'in Eski İstanbul, A. Igudesman'ın İstanbul, L. V. Beethoven'in Cavatina, O. Balcı'nın Arranjesi Karahisar Kalesi, O.Balcı'nın Deli Dalga adlı eserlerini seslendirdi.
D, Şostakoviç'in Allegro'su ile ikinci bölüme başlayan Borusan Quartet, O. Balcı'nın Sultanigeh Sirto, O. Orçunsel Tanguera, İ. Mirzayev'in Sarıkamış Türküsü ve Horon ile O. Balcı'nın Nihavend Longa'sını çaldı. Yoğun istek üzerine iki kez bis yapan sanatçıların adına Rotary Ormanı'na dikilen 10'ar fidanın sertikifaları İzmir 100'ncü Yıl Güzelbahçe Rotary Kulübü 2015-2016 Dönem Başkanı Selmin Günöz tarafından takdim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!