Borçların yapılandırılmasından yararlanmak için son tarih 30 Haziran

Güncelleme Tarihi:

Borçların yapılandırılmasından yararlanmak için son tarih 30 Haziran
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 12:44

Borçların yapılandırılmasından yararlanmak için son tarih 30 Haziran

Haberin Devamı

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, mayıs ayında kabul edilen, 7020 sayılı Kanunla Sosyal Güvelik Kurumuna borcu bulunan vatandaşların yapılandırma başvuru tarihinin 30 Haziran'da sona ereceğini belirterek bu fırsatı kaçırmamaları için işveren ve sigortalıları uyardı.

Gülcemal, 31 Mart 2017 tarihinden önceki aylara ait olup 31 Ağustos 2017 tarih ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan sigorta primleri, idari para cezaları ile asıları ödenmiş borçların ödenmemiş fer'ilerinin yapılandırma kapsamında olduğunu belirterek, işverenler ve üçüncü şahıslar tarafından iş kazası ve meslek hastalığı, malullük, adi malullük ve ölüm halleri ile genel sağlık sigortalısına ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilere yönelik fiiller nedeniyle ödenmesi gereken rücu alacaklarından kanunun yayım tarihine kadar davası sonuçlanarak tahakkuk ettiği halde anılan tarih itibariyle ödenmemiş olan rücu alacakları da bu yapılandırmaya dahil edildiğini söyledi. Sosyal güvenlik borçlarını yapılandıran işveren ve sigortalıların geçmiş dönem borçlarına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı yerine, borç asıllarına ÜFE uygulanacağından daha uygun ödeme imkânına kavuşacaklarını belirten Gülcemal şöyle konuştu:

“Kanun vatandaşlarımızın, ister peşin ister taksitle, borçlarını daha kolay ödeme imkânı sağlamıştır. İşverenlerimiz borçlarını yapılandırmaları halinde prim teşviklerinden yararlanmaya devam edebilmekte, icra işlemleri durdurulmakta, ilk taksitin ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı da alınabilmektedir ayrıca 4/b prim borçluları yapılandırmaya başvurup ilk taksitlerini ödemeleri halinde sağlık hizmetlerinden faydalanmaktadırlar. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen işveren ve sigortalılar en yakın Sosyal güvenlik Merkez müdürlüğüne elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek. Faydalanmak isteyenler başvuru süresi nasıl olsa uzatılır gibi bir beklentiye düşmesinler. Bayram tatilini de dikkate alıp son başvuru günü olan 30 Haziran'a kadar beklemeden bir an önce yapılandırmaya başvurarak bu avantajdan ve esnek ödeme seçeneklerinden faydalansın."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!