Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 'Değerler Eğitimi' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğünden Değerler Eğitimi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 14:03

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 'Değerler Eğitimi' açıklaması

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)- BOLU Milli Eğitim Müdürlüğü, anakolu ve anasınıfı öğrencileri ile ilkokul 2 ve 3'üncü sınıf öğrencilere yönelik 'Değerler Eğitimi' ve 'Dini Eğitim Çalışmaları' yapılması için İl Müftülüğü ile imzalanan protokol hakkında açıklama yaptı.
Kentte tartışmalara neden olan protokol ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Bolu'da özellikle anaokullarında ve anasınıflarında 3 yıldan bu yana 'Değerler Eğitimi' verildiği ve çok olumlu neticeler elde edildiği ifade edilerek, şöyle denildi:
"Bu itibarla 2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi'nde, anaokulu ve ilkokullarda Değerler Eğitimi'nin verilmesi bir protokolle uygulamaya konulmuştur. Değerler Eğitimi, Bolu Müftülüğü'nde görev yapan ön lisans ve lisans mezunu pedagojik formasyona sahip öğreticiler tarafından verilmektedir. Değerleri Eğitimi, haftada 1 gün olmak üzere ders dışında, velilerin isteğine bağlı olarak verilecektir. Okullarımızda uygulanan Değerler Eğitimi'ni almak isteyen veya istemeyen öğrencilerin arkadaşlarıyla ilişkilerinin bozulması, okul idarelerinin öğrencilere dönük ayrımcı tutumları ya da sosyal baskı oluşturmaları asla söz konusu değildir. Dersi verecek öğretmenler Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışan kadrolu veya geçici öğreticiler olduğundan, mevzuat çerçevesinde gerekli güvenlik soruşturmaları yapılarak görevlendirilmeleri yapılmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Değerler Eğitimi'ne giren öğreticilere ek ders ücreti ödenmeyecektir."
4-6 yaş okul öncesi ile ilkokul öğrencilerinin manevi ve kültürel gelişmelerinin sağlanmasını amaçlayan 'Okul Öncesi ve İlkokullarda Gerçekleştirilecek Eğitim' başlıklı protokol, Valilik oluru ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında imzalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!