Bolu Belediyesi'ne müze özendirme ödülü

Güncelleme Tarihi:

Bolu Belediyesine müze özendirme ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 17:06

Bolu Belediyesi'ne müze özendirme ödülü

Haberin Devamı

BOLU, (DHA)- BOLU Belediyesi, çalışmalarını yürüttüğü 'Kent Müzesi' ile Tarihi Kentler Birliği tarafından 'Müze Özendirme Ödülü'ne layık görüldü.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, makamında düzenlediği basında toplantısında 12-14 Mayıs tarihleri arasında Sivas’ta düzenlenen Tarihi Kentler Birliği 1'inci Müze Özendirme Yarışmasının sonuçlarını paylaştı. Yılmaz, seçici kurul tarafından Bolu Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 19 belediyeye 'Müze Özendirme Ödülü' verildiğini söyledi. Türkiye’nin en kapsamlı müzesini oluşturmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Yılmmaz şöyle konuştu:
"Şu an itibariyle kendi müzemizde 454 tane görsel eşya var. 600 adet yayın mevcut. Bu eşyaların çoğu birileri tarafından bağışlanan eserler olduğu gibi müzayedelerde satın alarak müzemize kazandırmaya çalışıyoruz. Birçok evde geçmiş dönemlere ait en az bir obje bulunmakta. Bunların da korunarak gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Bu yüzedn Bolu’yla ilgili ellerinde tarihi birikimi olanlar bunları bağışlayacağı gibi emanet olarak da bizlere verebilirler. İnşallah yeni Adliye binamız tamamlandığında eski Adliye binası talebimiz üzerine Bolu Belediyesi’ne tahsis edilecek. Bunun onayı çıktı. Türkiye çapındaki kent müzemizi, İzzet Baysal Müzemizi ve Kültür Bakanlığı’na ait müzemizi oraya taşımayı istiyoruz. Orası herkesin kolaylıkla gelip-gittiği bir yer. Bu nedenle müzelerin daha fazla ziyaret edilmesini istiyoruz. Tarihine, geçmişine sahip çıkacak bir yapıyı orada inşallah oluşturacağız."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!