Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2009 20:43

Haberin Devamı

Tiryaki Amerikalı misafir ağırladı

ALTINDAĞ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Amerikan Büyükelçiliği Siyasi Bölge Ataşesi Jason Arvey ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarette Başkan Tiryaki, ilçede yaşanan değişim ve ileriye dönük projelerle ilgili bir sunum yaptı ve konuklarına yürütülen kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Altındağ’ın çehresinin ciddi anlamda değiştiğini vurgulayan Başkan Tiryaki, “Bu projeler sayesinde Altındağ gün geçtikçe çok daha modern bir kent görünümüne yaklaşıyor.” diye konuştu.

Yeni adliye ve hükümet konağı

AKYURT Akyurt ilçesinde yapımı tamamlanan Adalet Sarayı ve Hükümet Konağı’na, kamu kurumlarının taşınma işlemleri başladı. Akyurt Belediyesine ait eski binalarda hizmet veren kamu kurumlarının, tamamlanan Adalet Sarayı ve Hükümet Konağı’na taşınmaya başladığı bildirildi. Binada, Adliye ve Kaymakamlığın yanı sıra İlçe Nüfus, Tapu, Mal, Gençlik ve Spor İlçe ile İlçe Milli Eğitim müdürlükleri yer alacak.

Haberin Devamı

Belediyeyi borç yükünden kurtardık

YAPTIĞI çalışmalarla Yenimahalle Belediyesi’nin itibarını geri kazandıklarını savunan Belediye Başkanı Ahmet Duyar, “Göreve geldiğimiz 1 Nisan 2004 tarihinde Yenimahalle’de çözüm bekleyen çok acil sorunlar vardı. Ancak bunlardan bazıları diğerlerine nazaran çok daha önemliydi. Birincisi belediyenin, üzerindeki ağır borç yükünden biran evvel kurtulup haciz kıskacından çıkması gerekiyordu ki zaten bunlar hizmetin önündeki ciddi engellerdi” dedi. Duyar, bugün gelinen noktada, bütün ödemelerin eksiksiz yapldığını söyledi.

Çocuksuz Ev Kalmasın semineri

ALTINDAĞ Belediyesi ve Maya Tüp Bebek Merkezi işbirliğince, genç anne-baba adayları ve onların yakın çevrelerine yönelik hayata geçirilen “Çocuksuz Ev Kalmasın Projesi” kapsamındaki eğitim seminerlerinin sonuncusu , Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlçedeki kadın eğitim kültür merkezlerine üye kadınlar ve yakınları, Dr. Oya Kanyılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme seminerlerine beklenen büyük ilgi gösterdi.

Güzelkent’ten Yılmaz’a teşekkür

Haberin Devamı

ETİMESGUT Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Eryaman Güzelkent mahallesinde bulunda Aria iş merkezinde esnafları ziyaret etti. Burada vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, yeni dönemde Eryaman’a yapacak olduğu projeler hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Vatandaşlar Kemal Yılmaz’a geçtiğimiz dönemde yaptığı çevre düzenlemeleri, spor tesisi, kaldırım çalışmaları, asfaltlama çalışmaları, fitnes spor aletleri ve park revizyonları için teşekkür etti.

Hasta ziyareti devam ediyor

HER hafta hasta ziyaretlerini gerçekleştiren Gölbaşı Belediye Başkanı Abdülnasır Haşlak, HASVAK Devlet Hastanesinde yatan hastaları seçim öncesi ziyaret ederek, şifa diledi ve gül dağıttı. Haşlak, bu tür ziyaretlerin toplumun tüm kesimleri tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Haşlak, “Hastaların ilaca olduğu kadar morale de ihtiyacı olduğu bir gerçek.” dedi.

Park yenileme çalışmaları

Haberin Devamı

PURSAKLAR Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, park yapım ve yenileme çalışmalarına hava şartlarının iyi gitmesi nedeni ile kış mevsiminde de devam ediyor. Ayyıldız mahallesinde bulunan park alanı bahar aylarına mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak. Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Bizim dönemimizde Ayyıldız mahallesi en çok hizmeti alan bölgelerimizden biri oldu. Ayyıldız mahallesine Turgut Özal parkını yaptık. Mahallemizin bütün yollarını asfalt ya da kilitli parke taşı döşedik” dedi.

Belgesel kitabın tanıtımı yapıldı

KAZAN Belediyesi tarafından hazırlanan ve ilçenin tarihi, kültürel özelliklerini içeren “Geçmişten Günümüze Kazan” isimli belgesel kitabın tanıtımı yapıldı. Kazan Kumpınarı Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına Kazan Kaymakamı Özlem Bozkurt Gevrek, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kitabı hazırlayan araştırmacı-yazar Abdülkerim Erdoğan, Kent Konseyi üyeleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!