Bölge Haberleri

Güncelleme Tarihi:

Bölge Haberleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sorunlar için el ele

Kaymakam Baygül, Serik ve köylerinin sorunlarına muhtarlarla çözüm arıyor.

Serik İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül, Serik köy muhtarları ile 1999 yılının son toplantısını yaptı.

Serik İlçe Kütüphanesi'ndeki toplantıya, İl Genel Meclisi Üyeleri Kefattin Duman, Haşim Balaban, Ercan Erkan, Turgut Cesur, Mustafa Kaya, İlçe Özel İdare Mdürü Ahmet Tat, Köy Hizmetleri İçmesuyundan Sorumlu Müdürü Sabri Dural ve Yol İşlerinden Sorumlu Müdürü Mehmet Kuru da katıldı.

BU İŞE BAŞ KOYDUK

24 köyde hala su sorununun yaşandığını belirten Kaymakam Baygül, ‘‘Vatandaşın problemsiz, sağlıklı su içmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Artık bu işe baş koyduk’’ dedi. İl Genel Meclisi üyeleri de ‘‘Yol, su, eğitim sorunlarını bu yıl bitirmemiz gerekir’’ dedi.

N. Kemal KILINÇ/DHA

Çağdaş yardım

ÇYYD, Düzce'deki depremzedelere gıda ve para yardımı götürdü

İkİncİ kez deprem bölgesine giden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyon Şubesi yöneticileri, üyelerin zekatlarından oluşan 400 milyon lira ile 100 paketlik gıda yardımı götürdü.

Deprem bölgesine, daha önce eğitime katkıda bulunmak amacıyla giden ÇYDD üyeleri, gördükleri ilgi ve yakınlık üzerine, üyelerinden topladıkları yardımları depremde yerle bir olan Düzce'ye götürdü.

DAĞITACAKLAR

ÇYDD Başkanı Füsun Mengül, çeşitli kuru gıdalar, salça, çay, un, yağ, margarin, şekerden oluşan yardım paketleriyle, üyelerin verdikleri zekatları, çadırlardaki depremzedelere bizzat kendilerinin dağıtacaklarını söyledi.

Asfaltlandı

Antalya'nın Kale İlçesi'ndeki, Çayağzı-Kaş-Kekova karayolu üzerinde bulunan sanayi sitesinin yolu asfaltlandı. 150 dükkandan oluşan Demre Sanayi Sitesi, yerli ve yabancı turistlerin de zorunlu durumlarda uğradıkları yerlerden biri.

Sitedeki esnaf, ‘‘Özellikle yağışlı havalarda, su ve çamur içinde kalıyorduk. Sitemiz, kötü görünümünden kurtulup, düzenli bir görünüme kavuştu’’ diye memnuniyetlerini bildirdi.

Dilenci istilası

ANTALYA, sokaklarda yatıp kalkan ve turistlerin peşinden koşan dilencilerin istilasından bir türlü kurtulamıyor.

1998 yılında, yakalanan 650 dilencinin topladığı 1 milyar 800 bin liralık paranın, ceza olarak işlem gördüğünü belirten Zabıta Daire Başkanı Ahmet Özkan, ‘‘1999 yılında ise, 1200 dilenci yakaladık. Dilencilerin çoğu 30 yaş altında ve camilerle ana caddeleri mesken tutuyorlar’’ diye konuştu. Ahmet İSTEK/DHA

Dargelirlilere bedava muayene

Afyon Belediyesi Sağlık Müdürlüğü, 1999 yılı içinde, 2800 yoksul hastayı, hiçbir ücret almadan muayene etti. Bu hastaların ilaçları da, bağışlarla Belediye Eczanesi'nden karşılandı.

Belediye Sağlık Müdürü Dr. Tülay Uyanık tarafından bizzat muayene edilen hastalardan, ihtiyacı olanlar, yataklı tedavi kurumlarına sevkedildi.

İbrahim YÜKSEL AFYON/ DHA

Demre Sivrisi yüz güldürüyor

GeçtİĞİmİz sezon, ürününün para etmemesi nedeniyle zor günler geçiren Kaleli turfanda sebze üreticisinin yüzünü, bu yıl Demre Sivrisi güldürdü.

Sadece Kale ve çevresinde üretilen Demre Sivrisi adli sivri biberin kilosu, 500 bin liradan satılmaya başlandı.

Sivri biberin büyük bir bölümü, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Üretici, ‘‘İnşaallah fiyatlar böyle devam eder’ dedi.

Ahmet ACAR KALE/ DHA

Şaşırtan karar

YABANİ meyve ağaçlarını ıslah edip, milli kalkınma hamlesinde yer etmesini sağlamak amacındaki kanun gereğince, Gazipaşa'nın Beyrebucak, Kırahmetler, Muskent ve Güney köylülerine topraklarındaki yaklaşık 5 bin dönümlük alandaki ağaçlar verilmek istendi.

Orman İşletme Müdürülüğü tarafından köylülere götürülen öneride, ‘‘Karşılıksız 49 yıllığına size kiralayalım. Çok düşük faizli kredi sağlayalım’’ denildi.

Ancak bu öneriyi köylüler reddetti.

M. Ali UYSAL GAZİPAŞA/ DHA

AFYON

Temizliğe özel sektör

AFYON Belediye Meclis Salonu'nda yapılan 6 aylık temizlik ihalesi sonuçlandı. Şehir Merkezi, Derviş Paşa, Cumhuriyet, Dumlupınar, Marulcu ve Karaman mahallelerinden oluşan en büyük bölgenin temizlik işlerinin yeniden özel sektör eliyle yapılacağı bildirildi.

FİNİKE

Diş sağlığı eğitimi

‘‘AĞIz ve Diş Sağlığı Eğitimi’’ adlı proje çerçevesinde Finike'de ilköğretim okulları 2. sınıf öğretmenlerine konferans verildi.

Milli Eğitim, Türk Diş Hekimler Birliği ve İpana Sağlık Ürünleri temsilciliğinin düzenlediği konferansta Diş Hekimi Hatice Çelik, diş sağlığı ile ilgili bilgi verdi.

ALANYA

Yeni düğün salonu

Alanya Oba Belediyesi, bölge halkının en büyük ihtiyaçlarından biri olan düğün salonunu, Ramazan Bayramı'nın ardından hizmete açacak.

Belediye Başkanı Şefik Türktaş, salonda özel oda, tuvalet ve lavabo gibi bütün birimlerin mevcut olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!