Boğaziçi sakinleri eski imar planının uygulanması istiyor

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi sakinleri eski imar planının uygulanması istiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 14:49

Boğaziçi sakinleri eski imar planının uygulanması istiyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesi Boğaziçi Mahallesi sakinleri, imar planının bir gerekçe gösterilmeden 2011 yılında durdurulduğunu ve o yıldan beri hiçbir inşaat yapılamadığını öne sürerek mağdur olduklarını dile getirdi.

Mahalle sakinleri adına Milas Adliyesi önünde bir açıklama yapan Boğaziçi Mahalle Muhtarı İbrahim Köksal, mahallelerinin Dörttepe Köyü'nün Hisar Mahallesi iken 1988 yılında Boğaziçi Köy Muhtarlığı olarak tüzel kişiliğe sahip olduğunu anlattı. Milas Belediye Meclisi'nin 21 Mart 2003 tarihinde onanan imar planından sonra köy yerleşik alanında imarlı arsalar üzerine birçok konut ve turistik tesis yapıldığını belirten Köksal, "İmar affından yararlanılmış, kadastro ve tapu kayıtlarına 1980 öncesi konutlar da işlenmiştir. Birçok kişi de bu imar uygulaması içerisinde Milas Belediyesi'nden aldıkları bilgi doğrultusunda köy yerleşim alanında konut yapma hayali ile imarlı arsalar almış, vergilerini de arsa olarak ödemiş ve ödemeye devam etmektedir. Ancak, Milas Belediyesi'nin 7 Aralık 2011 tarihinde aldığı karara göre plan yeniden değerlendirilip, yapı ruhsatı, imar durumu, diğer işlerle ilgili talepler, her türlü iş ve işlemler durduruldu. 8 yıl onanmış ve uygulanmış olan imar planı, hiçbir gerekçe gösterilmeden durduruldu. 2011 yılında alınan bu karardan sonra bugüne kadar, Boğaziçi yerleşik alanında imarın durdurulması sebebiyle bugüne kadar hiçbir inşaat yapılamadığı gibi, kamu altyapısı yapılamadığından mağdur durumdayız" dedi.

Mahalle sakinleri olarak Milas Belediyesi'ne sorunun giderilmesine ilişkin talepleri defalarca ilettiklerini vurgulayan İbrahim Köksal, "5272 Sayılı Belediye Kanunu'nun 24'ncü maddesine aykırı olan meclis kararı hakkında Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde açılan davalar sonucunda İdare Mahkemelerinin verdiği yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararları ile Danıştay 6'ncı Dairesi'nin onama kararı da belediyece uygulanmadığından mülkiyet sahibi olarak mağduriyetimiz artarak devam etmektedir. En son Boğaziçi'nde ikamet eden 67 kişi adına verilen toplu dilekçe ile tüm mağdurların bireysel başvurularından da sonuç alınamadı. Milas Belediyesi, Boğaziçi Muhtarlığımıza revizyon plan değişikliği yapılacağını belirtti. Buna göre 70 yıldır ikamet ettiğimiz mahallemizin tamamının yeşil alan haline dönüşmesi söz konusu olacaktır. Boğaziçi Mahalle sakinleri olarak, 2003'ten 2011'e kadar olan 8 yılda uygulanan imar planının uygulanmaya devam etmesini istiyoruz. Boğaziçi Mahalle sakinleri olarak, bu konuda verilen mahkeme kararlarının uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!