Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 2 bin 200 sporcu katılacak

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışına 2 bin 200 sporcu katılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 13:45

Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na 2 bin 200 sporcu katılacak

Haberin Devamı

"Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu" seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda yerli ve yabancı toplam 2 bin 200 yüzücü yarışacak. 
İstanbul'da 23 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek yarışlarda yüzücüler Anadolu Yakası'nda Kanlıca'dan başlayarak, Avrupa Yakası'nda Kuruçeşme'ye doğru kulaç atarak 6,5 kilometrelik parkurda birinci olmak için yarışacak.
Bu yıl 29. kez düzenlenecek organizasyonun Conrad Otel'de yapılan basın toplantısında, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, TMOK Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) yetkilileri Doug Woodring ve Lexie Kelly ile Samsung Türkiye Başkanı DaeHyum Kim yer aldı.
"BİNLERCE YÜZÜCÜ İÇİN EŞSİZ BİR DENEYİM OLACAK"
TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, toplantıda yaptığı konuşmada, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın yüzmeye gönül veren binlerce insanı bir araya getirdiğini ve ülkemizin tanıtımına önemli katkıları olduğunu belirtti.
"TMOK olarak Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nı kitlesel bir etkinlik olarak geliştirmek için yıllardır çalışıyoruz. Bu çabalarımızın karşılığını da yarışa dünyanın farklı ülkelerinden binlerce yüzücünün katıldığını ve herkesin yarıştan mutlu ayrıldığını görerek alıyoruz" diye konuşan Erdener, Organizasyonun bu yıl 49 ülkeden 1200'ü yerli, 1000'i yabancı 2200 yüzmeye gönül veren insanı bir araya getirerek onların eşsiz bir deneyim yaşatacağını vurguladı. Erdener, "Yarış, toplumsal spor farkındalığı yaratacak ve ülkemiz için önemli bir tanıtım imkanı olacak. Bu süreçte sunduğu katkılarla yarışın yıllardır başarı ile düzenlenmesinde yanımızda olan paydaşımız Samsung'a, başta İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kamu kurumlarına, medya mensuplarına ve gönüllülere teşekkür ediyor, 23 Temmuz Pazar günü İstanbul Boğaz'ında yarışacak tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi. 
"İSTANBUL'A VE HER İKİ KITAYA BÜYÜK DEĞER KATIYOR"
Yarışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim ise, yarışmanın kıtalararası olması nedeniyle dünyada eşi olmadığına vurgu yaparak, "TMOK organizasyonuyla yapılan ve 13 yıldır destek vermekten gurur duyduğumuz bu organizasyon sadece İstanbul ve Türkiye'ye değil; her iki kıtaya büyük değer sağlıyor" şeklinde konuştu. 
Dünyada bu tür yarışları takip eden pek çok kişi olduğuna dikkat çeken Kim, Samsung sponsorluğuyla birlikte yarışlara artan ilginin; kentin turizmine de büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
"Samsung olarak, sporla özdeşleşen değerlerin toplumlara katkısının farkındayız. Bu bilinçle faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde sportif aktiviteleri desteklemeye büyük önem veriyoruz" diye konuşan Kim, hem Cumartesi günü gerçekleşecek olan "yemek atölyeleri, Flyboard gösterisi ve Gear VR sanal gerçeklik deneyimleri" etkinliklerine, hem de Pazar günü tüm İstanbulluları denizde ve karada bu büyük heyecana ortak olmaya davet etti. 
TMOK Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta ise konuşmasında, TMOK olarak, 29 yıldır "Herkes için Spor" teması altında binlerce kişiye Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı ile Asya'dan Avrupa'ya yüzerek geçme fırsatı sunduklarını vurguladı. "Bu olağanüstü deneyimi yaşamak için dünyanın hemen her bölgesinden gelen yüzücüler; spor yapma, iki kıta arasında kulaç atma ve sporun birleştirici, rekabetçi değerlerini deneyimleme olanağı buluyor" diye konuşan Usta, tüm paydaşlara teşekkür etti. 
Bu arada geçen yıl dünyanın en iyi açık su yüzme organizasyonu seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın ödülü ise basın toplantısı sonrasında verildi.
WOWSA Yönetim Kurulu Üyesi Lexie Kelly, ödülü TMOK Başkanı Uğur Erdener'e teslim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Toplantıdan görüntüler
- Açıklamalar
- Detaylar

HABER - KAMERA: SERHAN TÜRK - İSTANBUL / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!